Novinky

1000 migrantů denně. Německé policejní odbory varují před stejnou situací s uprchlíky jako v roce 2015




Sdílet článek:

Německý spolkový policejní svaz (DPolG) vzhledem k přílivu uprchlíků na německo-polské hranici očekává, že pokud nebudou přijata rychlá opatření, uprchlická krize se bude stupňovat stejně jako v roce 2015. Situaci je třeba brát vážně vzhledem k tomu, že na hranice nyní přichází až 1000 migrantů denně, řekl v pátek v rozhovoru pro „Bild live“ předseda DPolG Heiko Teggatz. „Jsou to poplašné signály, které nelze odkládat dalších 14 dní.“

V opačném případě zažijeme „kolaps, který jsme zažili na jižní hranici v roce 2015“, řekl Teggatz. Odborový předák také kritizoval skutečnost, že již dva týdny čeká na odpověď spolkového ministra vnitra Horsta Seehofera (CSU) na svůj dopis. Řekl, že je „nepochopitelné, že se naše federální vláda ocitla na mrtvém bodě. Když je federální vláda v úřadu jako výkonná moc, měla by také něco podnikat a rozhodovat“, pokračoval Teggatz.

V dopise, který zatím zůstal bez odpovědi, požadovala federální policejní unie dočasné kontroly na hranicích s Polskem, sankce pro letecké společnosti spolupracující s běloruským vládcem Alexandrem Lukašenkem a lepší ochranu vnějších hranic Evropské unie s podporou evropské agentury pro ochranu hranic Frontex.

Od srpna se tisíce migrantů, převážně z Blízkého východu a Afriky, pokusily překročit polské hranice z Běloruska. Varšava již v minulých týdnech rozmístila na hranicích s Běloruskem tisíce vojáků, postavila plot z ostnatého drátu a vyhlásila v pohraniční oblasti výjimečný stav.

Evropská unie předpokládá, že příliv migrantů je Lukašenkovou odvetou za rozhodnutí Bruselu o sankcích. Existuje podezření, že běloruské úřady záměrně pašují uprchlíky na hranice unie.

 

původního článku německé redakce deníku The Epoch Times přeložila G. K.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*