Absurdní: Africký pirát po přepadení Dánského námořnictva dostal nožní protézu, povolení k pobytu a pomoc s integrací do Dánska




Sdílet článek:

KURT ZINDULKA

Dánské království zaplatí nigerijskému pirátovi „integrační plán“ a nožní protézu dva roky poté, co u afrických břehů přepadl loď Dánského námořnictva.

Nigerijec Lucky Frances dostane daňovými poplatníky financovanou pomoc se získáním zaměstnání a ke vzdělání, aby mu tak pomohli „integrovat“ se do Dánska poté, co byl do této země přivezen roku 2021, následně po přestřelce s Dánským námořnictvem, při níž přišel o nohu, když jeho banda pirátů přepadla u afrického pobřeží fregatu Esbern Snare, hlásí místní noviny BT.

Tento africký pirát nejenže se vyhnul vězení za přepadení dánských námořníků, ač z toho byl shledán vinným, ale letos obdržel i povolení k pobytu, aby v zemi mohl zůstat. Navíc, protože mu byla způsobena újma, tak soud nařídil, že stát tomuto nigerijskému občanovi zaplatí nožní protézu, aby byl zdravotně způsobilý.

„To je zcela absurdní. Ten člověk neměl v Dánsku co dělat a teď si představte, že se má do Dánska smysluplně integrovat, což je úplně ulítlé,“ řekl mluvčí pro integraci konzervativně populistické Dánské lidové strany Mikkel Bjørn.

Když se Bjørna ptali, zda není lepší zkusit ho integrovat, tak odsekl: „No, má přeci dovednosti, aby byl pirátem, že? Já v žádném případě nevidím, jak by mohl smysluplně přispět do dánské společnosti.“

„Ne, toho vůbec neměli pustit ven. Pokusil se zabíjet dánské vojáky a tak by měl být ve vězení nebo v uzavřeném imigračním centru,“ dodal.

I liberální ministerský předseda Mette Frederiksen podle Newsweeku řekl: „Toto rozhodnutí nemohu obhajovat.“

Ač tento nigerijský pirát původně vyjadřoval určitou touhou vrátit se do své vlasti, tak později v Dánsku požádal o azyl a v lednu dostal povolení k pobytu, aby v zemi zůstal.

Když s Luckym mluvili loni, tak říkal: „Nechci se vrátit zpět a žít život, jaký jsem žil předtím. Je to příliš fyzicky náročné, to bych už s jen jednou nohou nezvládl.“

„Kdybych se vrátil do Afriky, tak abych měl nějakou budoucnost, bych potřeboval být silný. Když tam chcete přežít, musíte tvrdě pracovat, a to teď už nemůžu.“

Poté, co tento týden vyšlo najevo, jak stát vstoupil do „integrační smlouvy“ s jejím klientem, advokátka tohoto piráta Emma Ring Damgaard řekla: „To dává dobře smysl… Je před ním dlouhý a bolestivý rehabilitační program. Nemůžete ho prostě poslat zpátky do Nigerie.“

Také vládnoucí dánská Sociálně liberální strana toto rozhodnutí obhajuje, kdy poslankyně Zenia Stampe říká: „Taková jsou konec konců pravidla. Vezmete-li to kolem a kolem, bylo by divné, kdyby se od něj nepožadovalo, aby neprošel takovýmto řízením, aby obdržel dávky na integraci.“

Dánský vysílač DR hlásil, že vleklá série soudních řízení kolem tohoto nigerijského občana dánské daňové poplatníky stála odhadem 4,2 milionu dánských korun, čili zhruba 615 000 $.

Do tohoto výpočtu nejsou zahrnuty náklady spojené s jeho pomocí s protézou nebo náklady na jeho pomoc s integrací do země.

breitbart.com

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (7 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

1 Comment

  1. Západ je očividně v úpadku, ve čtvrté fázi ze čtyř. Podle této dánské “logiky” by 2.sv.válka mohla proběhnout v klidu, kdy by se vojáci obou znepřátelených stran navzájem integrovali a láskyplně se nakonec objali ve vesmírné harmonii 🙂 Pokud někdo tento progresivismus implementoval do Západu, pak to byl geniální stratég 🙁 Jiná možnost mne jaksi nenapadá… Vlastně ještě jedna. Že Západní konzum se sociálními jistotami totálně vymlel mozky jejich voličů.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*