Adolf Hitler měl své ,,dvorní ochutnávačky”, protože diktátor se až obsedantně obával, že ho chtějí nepřátelé otrávit.
Margaret Wölkové bylo v roce 1941 25 let, když začala pracovat pro nacistického diktátora Adolfa Hitlera v jeho Vlčím doupěti. Tím se já dramaticky změnil klidný život, který měla před válkou, když se stýkávala s židovskými přáteli. Situace se však záhy změnila, když se odcestovala do Berlína, kde žila její tchyně.
Krátce poté, když Wölková přijela do Berlína, byla přinucena s dalšími 15 ženami se stát Hitlerovými ochutnávačkami jídla. Nacistický diktátor trpěl chorobnou představou, že se někdo snaží otrávit mu jídlo, proto používal ,,degustátorky”, které napřed jídlo vyzkoušely, a pokud se jim nic nestalo, teprve potom začal sám Hitler jíst. Zvláště trpěl utkvělou představou, že se mu snaží otrávit jídlo Britové.
Tyto ochutnávačky jídla včetně Wölkové, kterou ve Vlčím doupěti znásilnili SSmani, tak denně byly vyzvedávány a přiváženy do Vlčího doupěte, kde je nacisté nutili jíst všechno jídlo, které bylo připraveno pro Hitlera. Zhruba po hodině, kdy usoudili, že ženy jsou zdravé a živé, a tudíž se neotrávily, nacistický diktátor jídlo snědl. To se obvykle skládalo ze zeleniny nevýrazné chuti, protože Hitler, jak známo, nejedl maso.
Pro Wölkovou a další ženy bylo každodenní ochutnávání jídla pro nacistického diktátora doslova utrpením. Některé z nich brečely ve strachu, že se jedná o jejich poslední jídlo. Když zjistily, že jídlo nikdo neotrávil, znamanelo to pro ně pouze dočasnou úlevu.
warhistoryonline.com
Be the first to comment