Ze světa

Hlavně být pořád woke

LIBOR ČÍHAL Před pár týdny se viceprezidentka Harrisová jevila demokratům jako neperspektivní náhrada za Bidena, která podle všech analýz neměla oproti Trumpovi moc šancí a najednou pár dní po nominování v některých průzkumech Trumpa mírně [Čist dále]

Ze světa

Chléb, hry … a bezpečí

LADISLAV JAKL V Paříži vrcholí Olympijské hry. Mnoho lidí je nesleduje, protože jim je sportování ukradené. Jiní tyto hry nesledují, protože jsou uraženi tím, jak byla probíhající olympiáda zneužita coby nástroj šíření progresivistické ideologické masáže.

Ekonomika

Byrokracie zvítězila nad zdravým rozumem

JAN TICHÝ Naštěstí pirátská cesta digitalizace dokázala dočasně zvítězit nad byrokracií. Ještěže máme tu Agenturu pro digitalizaci. Ale asi se to časem sladí. Otázkou je, zda dříve, než rozladění úředníci začnou odcházet?

Ze světa

Anglie to nezvládla. Migrace je mega-problém

SYRZDARMA Heslo „to zvládneme” se stalo mottem migrační krize. Pronesla jej v roce 2015 tehdejší německá kancléřka Angela Merkel. Poslední události v Angli ukazují, že na ostrovech to nezvládli. A o nezávislých médiích.

Politika

Pirátská utopie versus realita

PETR LACHNIT Utopie stála na začátku existence Pirátů. Mnozí počítali s tím, že budou jednoznačným protipólem korupce, establishmentu a snah o omezování svobodného světa internetu. Realita je ale jiná.

Technika

Proč nejsou elektromobily vůbec zelené?

SLOVANKA Do roku 2035 by se měly na území EU prodávat výhradně elektromobily. Jde o čistě korporátní zájmy, které nemají vůbec nic společného s životním prostředím, jak nám to podává propaganda.