Glosa MM: Stanjurovy levnější léky




Sdílet článek:

MIROSLAV MACEK

Premiér Petr Fiala spolu s ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (oba ODS) během tiskovky, dnes již proslavené, mimo jiné oznámili, že zlevní léky.
Ve skutečnosti ale léčiva budou dražší, neboť vláda je zatíží o dva procentní body vyšší DPH. Dnes spadají léky do desetiprocentní sazby, nově se přesunou do dvanáctiprocentní.


Čtenář glos mi napsal:
V současné době jsme u nás, bohužel, svědky podobného jevu, jaký se odehrával ve 30. letech minulého století v Německu. Tedy davové psychózy, kdy vlivem působení politiků a medií dochází k zhloupnutí a zfanatizování nemalé části obyvatelstva. Vůdce, v tomto případě Fiala, se může dopustit čehokoliv myslitelného a media a velká část občanů mu stejně budou tleskat.

Ministr financí Stanjura k tomu, že na noviny, na rozdíl od časopisů, se má vztahovat 21% DPH:
„Časopisy jsou společensky významné, proto je zařazujeme do nižší sazby DPH. Známe vědecké časopisy, vědecké noviny neznáme. Ano, jsou i jiné než vědecké časopisy, ale to už se rozlišit nedá.“
Voliči pětikoalice, opravdu Vám za něj není stydno?

Dezinformace roku:
I kdyby vláda už nic neprosadila, její přínos bude větší než u předchozích dvou, prohlásil premiér Fiala.

Novinář Petr Honzejk:
„Zdanění novin na 21 procent, s čímž přišel Zbyněk Stanjura, je úplně mimózní. Likviduje to žurnalistiku. Německo má sedm procent, Slovensko deset, Francie 2,1 procenta (jo 10x míň než to, co se vymyslelo u nás). Takže se Zbyňka Stanjury oficiálně ptám: Je to jenom úlet, že jo?“
„Zdravé mediální prostředí není neřest. Nezávislé zpravodajství a publicistika se nedá dovézt ze zahraničí a víno není antidotum proti nepřátelům Západu.“.
„Se zvýšením daní na tisk si musí Petr Fiala dělat legraci. Kope tím do seriózních médií.“
„Málokdo příčetný pochybuje o tom, že nezávislá seriózní média jsou klíčová pro fungování demokracie. Obzvlášť jasné je to nyní, kdy je Evropa vystavena dezinformačním kampaním sponzorovaným autokratickými režimy, především Putinovým Ruskem.“
Dodávám:
Nezávislá seriózní media jsou pro fungování demokracie důležitá, jenže tato přídavná jména bohužel u většiny těch našich nelze použít.
Co se týká vína, není sice antidotem proti nepřátelům Západu, ale antidotem proti Honzejkovým názorům a komentářům rozhodně ano.

Ukrajina jen v letošním roce obdržela ze Západu finanční pomoc na úhradu veřejných výdajů ve výši 16,7 miliardy dolarů (360 miliard korun).

Představte si, co si ten Trump dovoluje!
Neodpověděl v jedné debatě jasně na otázku, zda chce, aby Ukrajina vyhrála válku, ale pravil: „Chci, aby všichni přestali umírat. Rusové i Ukrajinci.“

 

MACEK Miroslav

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (30 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*