Bartoš považuje svoje odvolání za podraz. Spolu směřuje k vládě s ANO, uvedl




Sdílet článek:

ET/ČTK

Koalice Spolu (ODS, TOP 09 a lidovců) začalo cestu ke složení vlády s dosud opozičním hnutím ANO Andreje Babiše, řekl na odpolední tiskové konferenci předseda Pirátů Ivan Bartoš, o jehož odvolání z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj požádá prezidenta premiér Petr Fiala (ODS). Krok premiéra Bartoš označil za podraz. O možném odvolání nepadlo ráno ani slovo, řekl novinářům šéf Pirátů. Fiala ho o svém rozhodnutí informoval půl hodiny před vystoupením před novináře. Ráno s ním Bartoš mluvil o prioritách Pirátů pro poslední rok vlády.

Podle Fialy Bartoš není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Od středy bude mít digitalizaci na starost tým v čele s ministrem dopravy Martinem Kupkou (ODS). S prací ostatních pirátských ministrů je Fiala spokojený a své rozhodnutí nepovažuje za vypovězení koaliční smlouvy. Piráty požádal, aby předložili svého kandidáta na nového ministra pro místní rozvoj.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*