Klimatičtí propagandisté se zamotávají do svých vlastních lží, jak dlouho se jim podaří oblbovat masy?




Sdílet článek:

SLOVANKA

Už nějakou dobu se nám snaží propaganda namluvit, že lidmi produkovaný CO2 způsobuje globální oteplování, což nás vede k nezadržitelné katastrofě. Odvolává se na nesmysly ve stylu „největší vedro všech dob,“ které už jim „baští“ skutečně jen ti nejméně bystří jedinci.

Úpadek zelených stran, které tuto propagandu prosazují především a různé průzkumy, které ukazují, že stále více lidí odhaluje lež stojící za klimatickou agendou, nutí všechny propagandisty své lži poněkud poupravit a naaranžovat tak, aby se ovečky opět chytily do osidel jejich manipulací.

S tím souvisí i současná změna rétoriky. CO2 produkovaný lidmi musí samozřejmě zůstat hlavním viníkem, na tom se vůbec nic nemění. Nicméně historická data odhalila jednu základní lež a to tu, že na naší planetě aktuálně zažíváme jedno z nejteplejších období.

Ve skutečnosti je to právě naopak. Jak potvrzuje i studie, tak žijeme v jedné z nejchladnějších etap existence Země.

Je tedy načase propagandu poněkud poupravit.

Namísto tvrzení, že se nacházíme v jednom z nejteplejších období naší planety, se nyní začíná tvrdit, že přechod z „malé doby ledové,“ která zde byla nedávno a končila ke konci 19. století, do období teplejšího, nyní probíhá příliš rychle, což nás zcela zaručeně zničí.

Této propagandy jsou aktuálně plná mainstreamová média na Západě, očekávám tedy, že naši propagandisté nezůstanou dlouho pozadu.

Nedávno mnoho médií vychvalovalo novou vědeckou studii „485-milionová historie teploty zemského povrchu“ jako důkaz, že současný mírný nárůst teploty za posledních 150 let bude katastrofický. Údaje a použitá metodika silně naznačují, že taková tvrzení jsou nepravdivá.

Například The Washington Post (WaPo) ve své reportáži citoval jednu z autorek studie:

Dodala, že v žádném okamžiku za téměř půl miliardy let, které Juddová a její kolegové analyzovali, se Země nezměnila tak rychle, jak se mění nyní:

„Stejně jako masivní asteroid, který zasáhne Zemi, to, co děláme nyní, je bezprecedentní.“

Jak absurdní. V žádném případě se událost ukončení světa z vesmíru vůbec nepodobá mírnému oteplování, kterého jsme byli svědky v minulém století.

Za druhé, pomocí zástupných dat, na která byl jejich výzkum omezen, neexistuje způsob, jak určit, zda rychlost, s jakou došlo k minulým teplotním posunům, byla rychlejší, pomalejší nebo podobná tomu, co zažíváme nyní.

Bloomberg ve své knize We Just Got a Wake-Up Call from the Time Before Dinosaurs řekl toto: „Země prošla obdobími rychlých klimatických změn již dříve. Všechny vyprodukovaly masovou smrt.“

Z toho vyplývá, že jsme na stejné dráze jako dinosauři, kteří byli ukončeni nárazem masivního asteroidu do Země.

Technologické novinky měly tento zlověstný titulek: 500 milionů let historie klimatu nám říká o nadcházející katastrofě

Všechna tato média předpovídají zkázu a chmury v naší bezprostřední budoucnosti kvůli změně klimatu, ale přitom zcela ignorují širší obraz prezentovaný studií.

Nejdůležitější je, že samotná studie neučinila žádné předpovědi budoucí zkázy v důsledku změny klimatu. Takové hrozivé předpovědi jsou zcela překrucovány médii.

Co je jasně zřejmé v grafu poskytnutém WaPo a grafu ve skutečné studii (obrázek 1 viz níže), ale ignorované médii, je fakt, že současnost je nejchladnějším obdobím na planetě Zemi za posledních 485 milionů let.

Navíc média zcela ignorovala skutečnost, že velké teplotní výkyvy zaznamenané v průběhu historie se přirozeně odehrály dlouho předtím, než se na scéně objevili lidé a průmyslová revoluce.

Obrázek 1 – Fanerozoická teplotní historie. PhanDA rekonstruovala globální průměrné povrchové teploty za posledních 485 milionů let. Černá čára ukazuje medián, stínování odpovídá percentilu souboru. Modré obdélníky ukazují maximální zeměpisnou šířku ledu a oranžové přerušované čáry (symboly ryb) ukazují načasování pěti hlavních masových vymírání ve fanerozoiku. Modrá vodorovná čára, doplněná A. Wattsem, ukazuje, že současnost měla nejchladnější globální teplotu v celé 485 milionů let dlouhé historii.

Všimněte si modré čáry na obrázku 1 (přidáno), označující, že podle jejich údajů je současnost nejchladnější v této 485 milionů let trvající historii teplot.

Přesto se to nějak v médiích ztrácí. WaPo se zaměřuje výhradně na malý výkyv na samém konci grafu, s jejich vlastní zvětšenou verzí, kterou vidíte níže:

WaPo zcela ignoruje důkazy v prezentovaném výzkumu, jako je nedávný projekt povrchových stanic provedený Heartland Institute, který ukazuje, že efekt městských tepelných ostrovů a špatné umístění teplotních stanic používaných k měření teplot, ze kterých jsou shromažďována data o dlouhodobých trendech, mohou být zodpovědné až za 50 procent nedávného oteplování, přičemž zbytek je pravděpodobně částečně nebo zcela přirozený.

Pak WaPo spustí povinný poplach „klimatické krize“ a řekne:

Planeta se posledních 20 000 let ohřívá, ale emise způsobené člověkem v posledních staletích posunuly rychlost oteplování do bezprecedentního teritoria.

Vědci tvrdí, že bez rychlých opatření k omezení emisískleníkových plynů by globální teploty mohly do konce století dosáhnout téměř 17 stupňů Celsia – což je úroveň, která nebyla v časové ose zaznamenána od miocénu před více než 5 miliony let.

To není pravda. Nejsme na „bezprecedentním teritoriu.“ Graf sám o sobě to dokazuje, stejně jako další části článku WaPo, jako například:

„Studie naznačuje, že v nejteplejším období dosáhla průměrná teplota Země 36 stupňů Celsia 96,8 stupňů Fahrenheita – mnohem více než historických 14,98 stupňů Celsia, kterých planeta dosáhla v loňském roce.“

Samozřejmě, že k maximu 36stupňů došlo dlouho předtím, než lidé vůbec existovali, což naznačuje, že planeta se v důsledku zcela přírodních faktorů v minulosti dramaticky oteplila a ochladila bez jakéhokoli lidského přispění.

Aby bylo jasno, WaPo necituje žádná data nebo teorii, a už vůbec nic obsažené ve studii nenaznačuje, že by lidské emise CO2 mohly vést k maximům dosaženým v minulosti.

Zvýšení o 1,5 nebo 2 stupně Celsia není nebezpečné a rozhodně nedostane svět ze současných 14,98 °C na hodnotu 36 °C, o které WaPo diskutuje, aby vyděsil své čtenáře.

Tato pasáž z příběhu WaPo dochází k upřímnému závěru, že Země má tendenci být teplejší než dnes po celou svou geologickou historii:

Studie také objasňuje, že podmínky, na které jsou lidé zvyklí, jsou zcela odlišné od těch, které dominovaly historii naší planety. Výzkum naznačuje, že pro většinu fanerozoika přesáhly průměrné teploty 22 °C, s malým nebo žádným ledem na pólech. Chladné podnebí – včetně toho současného – převládalo jen ve 13 procentech času.

Proto je docela možné, že se Země vrátí do „skleníkového klimatu“ bez jakékoliv pomoci lidí.

Je jasné, že média chtěla tuto vědeckou studii, která neuvádí vůbec žádná alarmující tvrzení, překroutit jako nástroj k posílení svého mylného názoru, že svět v současné době čelí „klimatické krizi“ způsobené lidmi.

Data však jasně ukazují, že teplota Země a podnebí jejích různých oblastí se v minulosti radikálně posouvaly, že současné teploty jsou mnohem chladnější, než bylo normou po většinu geologické historie Země, a že lidé v různých okamžicích historie žili jak za chladnějších, tak vyšších teplot, než jaké zažíváme v současnosti.

Je ostudné, ale ne neočekávané, že mainstreamová média překrucují zprávy jako tyto do něčeho děsivého. Takové chování je nejen nečestné, ale i trestuhodné.

 

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (9 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*