Trikolora k rekonstrukci vlády




Sdílet článek:

TRIKOLORA

Z bláta do louže nebo z louže pod okap. Přesně tak se dá definovat onen kosmetický posun, který nastává vyhozením/odchodem Pirátů z Fialovy vlády. Na podstatě Fialova kabinetu se tím prakticky nemění vůbec nic. Ostatně potvrzuje to i další naznačený postup.

Na post odcházejícího ministra pro legislativu Šalomouna nenastoupí nikdo. Z toho lze vyvozovat jediné. V čele legislativní rady vlády asi není žádný speciální ministr potřeba. Postačí tradiční ministr spravedlnosti. Samozřejmě se pak nabízí otázka, proč tam tedy někdo v roli ministra bez portfeje, rozuměj bez ministerstva, až doteď tři roky seděl?

Podobná komedie nastává s ministrem zahraničí Lipavským. Nedovzdělaný bejby-ministr, kterého prezident Zeman původně vůbec nechtěl jmenovat, je zřejmě najednou nepostradatelnou diplomatickou hvězdou, neboť dle komických výroků vládních politiků by se s jeho odchodem zřejmě zřítila naše zahraniční politika. A tak se urychleně vymýšlí nové aranžmá, jak poddajného plastelínového ministra zachovat. Jedinou Lipavského „kvalifikací” pro výkon funkce ministra bylo, že byl pirát. Nyní tady asi má být jeho jedinou „kvalifikací”, že už pirát není. Zajímavé!

Ministra Bartoše premiér Fiala do posledního dechu hájil, aby jej najednou – až po volbách – odvolal. Předtím si s ním ještě dal osobní schůzku, na které mu ale nic neřekl. Jen mu pak brnknul. Strašné!

Fialova vláda by byla drahá i zadarmo. Ona ale není zadarmo. Její amatérismus nás, daňové poplatníky, naopak den co den stojí miliony. Už toho opravdu bylo dost. Jediným správným řešením je odchod celé Fialovy vlády a vypsání předčasných voleb.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (12 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*