Ladikovy glosy: Írán zaútočil raketami, nikdo nebyl zabit. Odpověď na útok bude bolestivá, oznámil Izrael




Sdílet článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

02. říjen v dějinách:

  • V roce 1847 se narodil Paul von Hindenburg, německý polní maršál a prezident:„V zásadě je za válku zodpovědná Británie. Byla žárlivá. Britští obchodníci tuto válku chtěli. Je to britská obchodní válka. … Nemáme odpor k Francii ani k Rusku. O Francouzích máme vysoké mínění. Ale Británie? Nenávidíme Británii!“

     
  • V roce 1938 začalo obsazování československého Těšínska polskou armádou.

 

iDNES: Írán odpálil na Izrael zhruba 200 raket v odvetě za údery proti Hizballáhu v Libanonu. Izraelské protivzdušné obraně se dařilo, jen dva lidé měli lehká zranění. Írán dnes udělal velkou chybu a zaplatí za ni, prohlásil Netanjahu. Odpověď na útok bude bolestivá, podotkl zase velvyslanec Izraele při OSN.

 

Euro Asia Daily: Lodě amerického námořnictva se podílely na odražení íránského útoku na Izrael. Na zvláštním brífinku v Bílém domě to uvedl asistent americké národní bezpečnosti Jake Sullivan. „Dnes Írán vypálil téměř 200 balistických raket na cíle v Izraeli. Americká armáda úzce spolupracovala s Izraelskými obrannými silami, aby pomohla bránit Izrael před tímto útokem. Torpédoborce amerického námořnictva spolu s izraelskými jednotkami protivzdušné obrany použily protiraketové střely k sestřelení přilétajících raket,“ – řekl Sullivan. Jak informoval EADaily, americký prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová sledovali dnešní íránský útok na Izrael ze situační místnosti Bílého domu. Na zvláštním brífinku v Bílém domě to uvedl asistent americké národní bezpečnosti Jake Sullivan. Hmm, tak si to spočítejme. Od okamžiku odpálení do příletu rakety nad Izrael to dělá 12 minut. A pak, že je starý Biden senilní, když tak rychle přiběhl do situační místnosti. Nebo mu to Íránské gardy řekly předem? Co mi to jen připomíná? … „Pane prezidente, je čas jít do operační místnosti, Kamala už čeká.“ „Cože, to už je devět večer?

 

Libor Hřivnáč: Očekávám, že všichni, kteří odsoudili neoprávněný ruský vpád na suverénní Ukrajinu, nyní odsoudí izraelský vpád do suverénního Libanonu.

 

Richard Perman: Šéf unijní diplomatické služby Josep Borrell: “Nemůžeme dovolit Rusku, aby tuto válku vyhrálo, jinak budou velmi poškozeny zájmy Spojených států a Evropy. To není jen otázka štědrosti. To není otázka podpory Ukrajiny, protože milujeme ukrajinský lid. Je to v našem vlastním zájmu. To je také v zájmu Spojených států jako globálního hráče. Takový, který by měl být vnímán jako spolehlivý partner, poskytovatel bezpečnosti pro spojence.” Co jim tam dávají do kafe, že to jsou takoví psychopati?

 

Cecílie Jílková: Každý racionální volič, který pozoruje neefektivitu Otakara Foltýna, vyhodnotí rozhodnutí obsadit pozici vládního koordinátora strategické komunikace člověkem, který strategické komunikaci nerozumí, jako nekompetentní. To může být pro voliče výhoda (lépe se rozhoduje u dalších voleb), zatímco pro vládu to je nevýhoda. Plukovník Foltýn tak v tomto bodě přímo škodí aktuální vládě. Podezíravější lidé dokonce začnou uvažovat, zda nám vláda nepředkládá lživé ospravedlnění aktivit Otakara Foltýna, který reálně zvyšuje polaritu ve společnosti a možná dokonce mírně zvyšuje popularitu Ruska. Nejmenovaný zdroj z prostředí spíše prorusky orientovaných byznysových skupin mi sdělil, že si „nedokáže představit, že by plukovník Foltýn pracoval pro jeho zájmy lépe“.

 

Marian Kechlibar: Celá republika ví, že města Krnov a Opavu by bývala mohla zachránit před devastací nádrž Nové Heřmínovy, jejíž výstavbě zabránili jak místní (ty aspoň trochu chápu), tak i různé parazitní spolky odpůrců civilizace z povolání, které podávají odpor proti všemu všude. Kolik takových menších nerealizovaných projektů, jako je odvod dešťové vody z jedné místní ostravské čtvrti, ale tečkuje mapu naší země, o tom asi nikdo přehled nemá.

 
 
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (38 votes, average: 3,29 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*