Londonistán: Muslimský starosta povolil plakáty imáma, který káže nenávist k bezvěrcům, zatímco zakázal reklamu na vánoční cukrovinky




Sdílet článek:

SLOVANKA

V poslední době se objevuje stále více indicií, které ukazují na to, že Britanistán má k chalífátu mnohem blíž než kdo jen tuší. Dnes přinesu z tohoto ranku ještě jednu zprávu, která se bude týkat celé země, nicméně nyní se podíváme do Londonistánu, kde vládne již druhé volební období Pákistánec Sadiq Khan.

Už to samo o sobě – stejně jako mnoho  muslimských starostů, kteří ovládli další britská města – je jasným znakem postupu země vstříc k chalífátu. A pak jsou tu i další poměrně jasné indicie…

Povoluje reklamy s islámským kazatelem nenávisti, ale zakazuje propagaci dortů a dokonce i vánočních sladkostí!

Mnoho lidí bylo znepokojeno po rozhodnutí Transport for London (TfL) a starosty Sadiqa Khana povolit reklamy s kontroverzními osobnostmi, včetně islámského kazatele Musy Menka – známého jako „mufti Menk“ – šířícího nenávist proti nemuslimům.

Imám se začal objevovat na plakátech v městském metru a autobusech, zatímco Khan vydal zákaz reklam uvádějících potraviny považované za „nezdravé“, jako je například kousek dortu.

Oficiální odůvodnění: Reklamy jsou vybrány tak, aby  podporovaly začlenění a odrážely rozmanitost Londýna:

Myslím, že většině z vás netřeba vysvětlovat, co znamená vztyčený ukazováček, tak dobře známý z pohledů na videa džihádistů z ISIS poté, co uřízli nějakému podřadnému bezvěrci hlavu.

Jedna z reklam, které se objevují po celém Londýně, představuje islámského kazatele Musu Menka, jehož pobuřující komentáře vedly k tomu, že mu byl zakázán vstup do několika  zemí.

Tomuto kazateli již byl zakázán vstup do Spojených států, Singapuru, Kanady a Dánska kvůli jeho kontroverzním výrokům, popsaným jako šíření nenávisti a rozdělení. Přesto se jeho tvář objevila na plakátech londýnských autobusů a stanic metra.

Mezitím, v podivném posunu priorit, TfL nadále zachovává zákaz reklam, které propagují potraviny považované za nezdravé, po rozhodnutí starosty Khana v roce 2019.

Tento zákaz zahrnuje reklamy na kalorická jídla, jako jsou dorty, sušenky a dokonce i vánoční pochoutky, na základě toho, že takové obrázky by mohly povzbudit Londýňany, aby jedli více sladkých potravin a přispěli k obezitě.

Zakázána byla i reklama na sladkosti, které jsou součástí britské vánoční tradice.

TfL obhajovala své rozhodnutí tím, že dodržuje své zásady inzerce.

Mluvčí řekl: „Směrnice inzerce TfL jsou navrženy tak, aby podporovaly začlenění a odrážely rozmanitost Londýna.

Každou reklamu pečlivě kontrolujeme, abychom zajistili, že splňuje naše standardy.“

To byl tedy důvod povolení reklamy s imámem, který se netají k nenávistí ke všem, kdo nejsou muslimové a zákazem reklamy na cukrovinky, které si i beztak nakoupí většina rodin, které stále ještě dodržují tradiční britské zvyky.

Otázkou je, jak dlouho potrvá, než bude zakázána nejen reklama, ale také oslava Vánoc jako taková. Už nyní některá evropská města uvažují o omezení vánoční výzdoby pod záminkou nutnosti šetření energií, zatímco přemýšlí o výzdobě města na příští ramadán…

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

1 Comment

  1. Není jiná cesta jak se zbavit islámu, než se zbavit jeho nositelů. Pokud si, ale voliči zvolili muslima, tak chtějí islám nebo jim to je jedno (to je to samé). Náš úkol (voličů ČR) je volit tak, aby u nás nevládnul nikdo islámem nakažený nebo někdo, kdo islám podporuje nebo mu je to jedno.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*