Migrace Švédsko totálně rozvrátila, každý dvanáctý obyvatel je negramotný




Sdílet článek:

PETR JEMELKA

Švédové krutě doplácí na svou vstřícnost. Severská země se nedokázala vyrovnat s masivní muslimskou imigrací. Přistěhovalci vraždí, loupí a znásilňují a jejich potomci se navíc nejsou ochotni naučit ani číst a psát. Nejsem si jistá, že tam chci zůstat, říká v rozhovoru pro Deník TO spisovatelka a novinářka Kateřina Janouch, která ve Švédsku žije od roku 1974.

 

„Švédská společnost je klidná a mírná. Své problémy řeší na intelektuální úrovni. S agresivními migranty si neumí poradit,“ konstatovala Janouch v pořadu Jak TO je?

Spisovatelka, která je dcerou zakladatele Charty 77 Františka Janoucha a do Švédska se odstěhovala před 50 lety si všímá, že se tahle kdysi idylická země vlivem migrace změnila k nepoznání. „Švédsko bylo svobodné a liberální, byla to země, kam lidi prchali, aby mohli žít svobodný život. Teď je to země, kde se Židé bojí o život a ženy mají strach chodit samy po ulici,“ popisuje Janouch v rozhovoru s Markem Stonišem.

Švédská společnost si podle české emigrantky problém uvědomuje, začíná se o něm dokonce i veřejně mluvit a vláda začíná hledat možná řešení. Je však otázkou, zda již není pozdě. „Minulý týden se objevila zpráva, že je v zemi už milion analfabetů. Z 12 milionů obyvatelů milion neumí číst a psát. Švédský sociální systém živí lidi, kteří nejsou ochotni ani v tom nejmenším přizpůsobit,“ stěžuje si.

Kdo si ale stěžuje příliš nahlas nebo dokonce veřejně, zadělává si na velký problém. To ostatně Kateřina Janouch sama zakusila. Celý rozhovor se švédskou spisovatelkou a novinářkou českého původu Kateřinou Janouch najdete ZDE.

DENÍK.TO

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*