Stopa peněz: V USA čím dál více lidí sází na výhru Trumpa




Sdílet článek:

PL

Americké prezidentské volby se nezadržitelně blíží a podle sázkových kanceláří je čím dál větším favoritem kandidát republikánů Donald Trump. Podle americké finanční burzy Polymarket 64 % sázkařů věří, že vyhraje Trump. Stejný názor mají i čeští sázkaři, například u společnosti Tipsport na vítězství Trumpa sází 62 % sázkařů, kteří už do sázek vložili 24 milionů korun.

Ve Spojených státech 5. listopadu vypuknou prezidentské volby, ve kterých se utká za republikány bývalý prezident Donald Trump a za demokraty Kamala Harrisová, která nahradila stárnoucího prezidenta Joea Bidena.

V prvních měsících po oznámení kandidatury, dokázala Kamala Harrisová stáhnout Trumpův náskok v předvolebních průzkumech a dokonce chvíli byla mírnou favoritkou. V posledních týdnech se ale jazýčky vah výrazně kloní na stranu Trumpa. I sázkové kanceláře nyní Trumpa favorizují, a to se značným náskokem.

Zhruba 64 % investorů na finanční burze Polymarket věří Trumpovi, zatímco na vítězství Harrisové sází jen necelých 37 %. Investoři na vítězství Trumpa vložili na burzu už 718 milionů dolarů (16,7 miliardy korun).

Jak je patrné z grafu, několik týdnů po oznámení kandidatury Harrisové se šance obou rivalů na zvolení vyrovnaly a v zásadě vyrovnané s menšími výkyvy vydržely do konce září. S blížícími se volbami ale šance Donalda Trumpa neustále rostou, zatímco sázejících na Harrisovou ubývá.

Polymarket je americká finanční burza a největší predikční trh na světě, který sídlí na Manhattanu v New Yorku a nabízí kontrakty na události. Na Polymarketu mohou obchodníci uzavírat obchody (běžně označované jako „sázky“) na různé budoucí události, včetně ekonomických ukazatelů, vývoje počasí, ocenění a také politických výsledků.

Na prezidentské volby je možné vsadit i v Česku, přičemž i čeští sázkaři výrazně více věří ve výhru Donalda Trumpa. Například u sázkové kanceláře Tipsport je to aktuálně 62 % sázkařů, kteří už na Trumpovo vítězství vsadili více než 24 milionů korun.

 

PL

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*