Suroviny 2 porce:
300 g mletého kuřecího masa
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
1 vejce
2 lžíce strouhanky z tvrdého rohlíku
2 lžičky Solamylu
sůl
pepř čerstvě mletý
nasekaná hladkolistá petrželka
olej na smažení /arašídový
Omáčka:
1 lžíce oleje
2 lžíce zelené kari pasty
1 stroužek česneku
chilli paprička dle chuti
1 lžička kurkumy
400 ml kokosového mléka
Dále potřebujeme:
10 čerstvých hráškových lusků
půl mladé cukety
kousek červené papriky jen pro barevnost
1 lžíci zelených sójových bobů nebo hrášku
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Do misky dáme maso, přidáme vejce, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, prolisovaný česnek, zahustíme strouhankou a Solamylem, dle chuti dáme sůl a pepř. Vše promícháme a ze vzniklé směsi uděláme 6 kuliček. Necháme chvilku v chladu a zatím připravíme omáčku.
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm za stálého míchání necháme rozvonět kari pastu. Přidáme česnek, kurkumu a chilli, promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a přidáme očištěné a konců zbavené lusky, cca po pěti minutách i proužky papriky a cuketu nakrájenou na půlkolečka. Necháme na sníženém stupni tepla pár minut probublávat, aby zelenina zůstala naskus a přidáme kuličky hrášku nebo zelenou sóju. Zeleninu lze dle chuti měnit nebo přidat růžičky brokolice, pórek, mrkev, nebo různobarevné papriky.
Na menší rozehřátou pánev nalijeme vyšší vrstvu oleje a zvolna na něm opečeme připravené kuličky. Dochutíme omáčku solí a pepřem a dle potřeby můžeme zahustit lžičkou Solamylu rozmíchaným v trošce vody (nebývá to nutné). Podáváme s rýží v samostatné misce.
Be the first to comment