Ladikovy glosy (28.05.2024)




Sdílet článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

28. květen v dějinách:

  • V roce 1884 se narodil Edvard Beneš, druhý a čtvrtý prezident Československa. Byl to gentleman. Jeden z jeho výroků jest: „Pamatujte si, že Fierlinger je svině.“

  • Kromě toho, že v roce 1310 uprchla princezna Eliška Přemyslovna v přestrojení za stařenu z Pražského hradu, se v tento den nic zvláštního nestalo

Novinky: “V katolické církvi je už příliš mnoho buzerantů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských seminářů,” prohlásil podle listu Corriere della Sera a dalších italských médií papež František při jednání italských biskupů o vzdělávání kněží.

 

Alexander Tomský na Radiu Universum: Je nesmysl, že mládí je nositelem pokroku. Mládí nikdy nebylo vzdělané. Škola má učit myslet, ne indoktrinovat.

 

Vladimír Pikora na Deníku TO: Kdo bude chtít podnikat v zemi, kde budou vysoké daně, vysoké ceny vstupů (zejména energie) a brutální byrokracie diktovaná z Bruselu? Tady nebude příjemné místo pro podnikání. Nikdo nepřemýšlí o tom, jak to udělat, aby se tu lépe podnikalo.

 

Vidlák: Náhoda bude i to, že Ukrajinci vyřadili Rusům radar včasné výstrahy, který vůbec nemíří na Ukrajinu, ale ausgerechnet na jih a dobře viděl především na Írán a celý blízký východ. Asi někdo nechce, aby byl Írán včas varován, až z Izraele něco poletí, aby to Peršanům zničilo něco důležitého… Takhle vypadají světové války. Jedni zničí něco, co není vůbec zaměřené proti nim, aby to nepomohlo proti někomu úplně jinému. Alespoň víme, že ukrajinský hlavní štáb sídlí v Pentagonu… a sídlil tam už deset let před válkou.

 

AlJazeera: Izraelské síly zabily více než 40 Palestinců, když zasáhly tábor pro vysídlené lidi v jižní Gaze. Oheň zasáhl stany a upaloval lidi zaživa ve vyhlášené „bezpečné zóně“ v Rafahu…

 

Ministr zahraničí Švédska: Současná situace v Gruzii je velmi znepokojivá a nechceme se dočkat přijetí toho zákona, který je zaměřen na nevládní organizace, které se budou nazývat zahraniční agenti. Postoj švédské vlády je jasný. A měl být i jasný signál EU, Rady i Komise, že pokud bude zákon přijat, znamená to změnu vztahů.“

 

Gruzie: Dne 28. května se gruzínský parlament pokusí překonat veto prezidenta Gruzie na “ruský” zákon. V 17:00 začne shromáždění s heslem – “Nebudeme žít podle ruských zákonů” – bude se konat v blízkosti parlamentu. Filmová režisérka Nana Janelidze se otevřeným dopisem obrací k dětem poslanců “Gruzínského snu”: Píši vám, protože nejdůležitější volba v dějinách Gruzie je v tuto chvíli o vás, vaší odvaze, vašem svědomí, vašich srdcích. Jen vy můžete svým rodičům ukázat aktuální události z jiného úhlu, protože nemají nikoho vzácnějšího, hrdějšího, milovanějšího než vás. Pokud tento takzvaný ruský zákon vstoupí v platnost, budete sankcionováni a nikdy, nikdy, po zbytek svého života (!!!) nebudete moci studovat a cestovat v USA (a možná i po Evropě). Pokud nezvítězí zdravý rozum, pravděpodobně se na 30-50 let propadneme do temnoty – začnou nespravedlivé, pomlouvačné represe, zatýkání – čím naše země ve 20. století mnohokrát prošla. Nebojte se hádat s rodiči… jen když je to donutí přemýšlet, neexistuje žádná jiná síla, která by jejich uzavřené prostředí dokázala překonat. Přistupte k nim i o půlnoci a položte jim hlavní otázku: co pro vás zítra vyberou – sdílení se západní civilizací, studium, práci, budoucnost plnou objevů v Evropě či Spojených státech amerických a pokrok pro Gruzii, nebo návrat do nejtěžšího období Sovětského svazu, plného odposlechů a represí… Už jen pár hodin!

 

Už chápete, jak se dělají Majdany? Z černé uděláte bílou a z bílé černou. Ze zákona chránícího zemi před vlivem z ciziny placených agentů uděláte ruský zákon a vyzvete děti, aby se postavily proti rodičům. Hrozné… jako kdybych četl hysterické projevy Holubových, Vašáryových a Kerekešových…

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (28 votes, average: 4,68 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

3 Comments

  1. Není divu, že progresivisté jsou neklidní, když jim někdo chce sáhnout na jejich ziskovky. Je to báječně vymyšleno, když přes ziskovky ovládáte dění ve své zemi nebo v cizí zemi. Politické ziskovky jsou jednoznačně zlo a v demokracii nemají co dělat.

  2. “Ukrajinci vyřadili Rusům radar včasné výstrahy…” to je jen ukrajinská propaganda.
    Radar v Krasnodarském kraji u Armaviru je obrovská konstrukce a dron udělal jen díru do pláště budovy. Radar je zaměřen na oblast Středního východu.

  3. V No vidíte,mají tam tolik radarů že vidí i přilétajícího komára,a pořád má RF strach,že jí chce někdo napadnout.A přitom ona napadla svého souseda a ostatní utíkají radši do NATO aby nedopadli stejně.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*