Nepochopený fenomén Trump




Sdílet článek:

G. SITAŘ

Poprvé po dlouhé době je v Americe registrováno více občanů jako republikáni. Ve státech, ve kterých je možné již hlasovat, je republikánská účast výrazně vyšší než v roce 2020. Sázkové kanceláře favorizují Donalda Trumpa. Jsou lidé v USA naivní? A o tom, že hlas u voleb není vyznání lásky.

Šance na vítězství Donalda Trumpa za poslední měsíc u sázkových kanceláří, například Polymarket nebo Kalshi, výrazně vzrostly. V mnoha státech je možné odevzdávat hlasy již nyní. Dosavadní účast republikánů je výrazně vyšší než před čtyřmi lety a překonává i optimistické odhady volebních analytiků. Davy lidí, které vítaly Donalda Trumpa při jeho „show” u MacDonalda, vypadaly jako při příjezdu hokejistů z Nagana.

Zbláznili se Američané?

Anonymní podnikatel skrývající se pod jménem „bitcoin4free” zveřejnil na sociální síti příspěvek, ve kterém uvádí svoje argumenty pro podporu Donalda Trumpa. Počet zobrazení příspěvku dosáhl 114 milionů. Autor v něm píše:

Překlad, mezititulky autor.

Nesnáším Trumpa

Nemohu Donalda Trumpa vystát. Je vychloubačný, uráží bezdůvodně lidi a má brutální povahu. Ale už jsem se rozhodl. Budu ho volit a tady jsou důvody:

America first

  • Blahobyt Američanů je u něj na prvním místě. U Kamaly ne.
  • Dá Elonu Muskovi místo ve své vládě, aby se stal náčelníkem pro efektivitu a ukončil plýtvání. To samo o sobě je nejlepší důvod, abych ho volil.
  • Přivede Roberta Kennedyho do vlády, aby „učinil Ameriku opět zdravou”. Konečně se dostane na kořen toho, proč potravinářské firmy ničí zdraví našim dětem.

Lži, války a hranice

  • Jsem znechucen, jak média neustále lžou o Donaldu Trumpovi, počínaje jejich nepřestávajícími tvrzeními o rasismu. Jsou to nesmysly. Co jsem se naposledy dozvěděl? Poslal svoje letadlo, aby přepravilo Nelsona Mandelu domů poté, co ho pustili z vězení.
  • Jsem znechucen nekonečnými válkami, které USA vedou. Trump nás od nich uchrání. Je prostě dost šílený na to, aby si cizí státy dávaly pozor. Kamaly se nebojí, jeho se bát budou.
  • Trump vidí Ameriku jako v zásadě dobrou. Kamala ji vidí jako od základu zlou.
  • Trump ukončí ten nesmysl s otevřenou hranicí, která dělá naši zemi méně bezpečnou, méně finančně stabilní a přivádí miliony lidí ilegálně, které se ucházejí o pracovní místa pro Američany.

Inflace, transky a otravové

  • Tato vláda musí tisknout miliardy dolarů, aby se postarala o ilegální přistěhovalce. To snižuje hodnotu všech našich dolarů a zvyšuje ceny.
  • Zabrání mužům v přístupu do dámských šaten a do ženského sportu.
  • Bude podporovat Bitcoin.
  • Je to silná osobnost a vyjednavač. Kamala je falešná osobnost a slabá vyjednavačka.

 

  • Lidé, kteří chtějí aby Kamala vyhrála, jsou nejotravnější lidé v zemi. Prosazují roušky, nekonečné očkování, politickou korektnost, pouliční nepokoje, otevřený rasismus vůči bílým, genderové matení a podkopávají americkou Ústavu.
  • Rozvrátí současný politický systém. Třikrát se jej pokusili zavraždit. A pokračuje dál. V rozhovorech není nejlepší, ale alespoň je dává na rozdíl od Kamaly.

Ohrožení demokracie?

  • Obviňují Trumpa z ohrožení demokracie. Ale jejich kandidát nedostal ani jeden hlas. Ona chce změnit Nejvyšší soud. Za pomoci žaloby se snažila zabránit Robertu Kennedymu, aby se mohl účastnit voleb. Trump ohrožuje demokracii? Nesmysl.
  • Ti, kteří podporují Kamalu, se dívají na voliče Trumpa jako na idioty a fašisty. Zříkají se členů rodiny a nezvou je na rodinné slavnosti. To je hanebnost.
  • Pokaždé, když Kamala promluví, snažím se dát jí šanci. Ale je nejfalešnější a nejpovýšenější politička, kterou jsem kdy viděl. Nedávám to.
  • Kamala a ti, kdo jí podporují, nechtějí, aby se lidé u voleb prokazovali průkazem totožnosti, a věří, že průkaz totožnosti je rasistický.

Takhle to vidí #Bitcoin4Free.

Na jeho příspěvek reagovala neznámá žena z neznámého státu. Napsala:

Překlad, zkrácení, mezititulky autor.

Jsem hloupá?

Celý život žiju ve státě, který silně podporuje demokraty. Většina lidí, které znám, bude volit Kamalu. Nemyslím si, že jsou hloupí. Jenom si myslím, že se mýlí a že byli v omyl uvedeni. Co mě pobuřuje, je fakt, že si tito lidé reflexivně myslí, že jsem hloupá, když nevolím jejich kandidátku.

Ta takzvaná strana tolerance vykazuje přesně nulovou toleranci vůči jiným názorům, které zpochybňují jejich proklamovanou morální nadřazenost.

Volba není absolutní morální postoj

Nikdo z nás nevidí za roh. Hlas u voleb nebyl nikdy myšlen jako absolutní morální postoj. Můj hlas je tah na šachovnici, není to vyznání lásky.

Je to strategický tah na základě všech faktů, které jsem viděla. Budu hlasovat pro ochranu svobody slova, ženského sportu, pro kontrolované hranice a abych zabránila nelidskému a násilnému povinnému očkování svobodných lidí v budoucnosti.

Tolik neznámá žena.

Pozn. autora: To s tím tahem na šachovnici je výrazně zajímavější postřeh, než co se člověk dozví v hodinovém rozhovoru s politologem v televizi.

Post scriptum

Pozn. autora:

Pokud se lidé mimo USA diví, jak je možné, že Donald Trump má v USA takovou podporu, existují v podstatě pouze dvě vysvětlení.

(A)

Lidé v největší světové demokracii a v zemi, do které historicky chtěli utéci všichni, kdo hledali svobodu, se úplně pomátli a chtějí si zvolit někoho, o kom jim média říkají, že je diktátor, něco jako Hitler. A oni jsou tak pomýlení, že ho přesto chtějí volit.

(B)

Média mimo USA dokázala za pomoci různých technik, ať už je to výběr toho, co zveřejní, ale hlavně toho, co nezveřejní, nebo způsobem, jakým to zveřejní, prezentovat obraz Ameriky a kandidáta, který má hodně daleko k realitě.

Jiná možnost není.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*