Ladikovy glosy (05.05.2024)




Sdílet článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

5. červen v dějinách:

 
  • V roce 1723 se narodil skotský ekonom a filosof Adam Smith: „Ničemu se jedna vláda od druhé nenaučí rychleji než umění tahat z kapes lidí peníze.“

  • V roce 1967 zaútočil Izrael leteckým úderem proti cílům v Egyptě, čímž začala Šestidenní válka.

 

iDnes: 50% mužů do 25 let ještě nemělo sex s ženou…

Hmm, takže ženskou si najít neumí, ale do parlamentu už volit můžou. Pak se nemůžeme divit, že nás reprezentují politici se zvrhlými názory.

 

Deník TO: Na to, že Danuše Nerudová a půl STANu neví, kolik je vlastně pohlaví, jsme si už tak nějak všichni zvykli. Že Piráti a Zelení lítaj s duhovýma vlaječkama Prahou, no budiž. Někde si ty prvomájové pochody kucí, holky a nebinárka z Mladého Pirátstva musí přece vynahradit. 60 českých kandidátů, kandidátek a kandidátčat, co to chtějí z ČR dotáhnout až do Bruselu, nedávno přísahalo věrnost LGBT+ iniciativě ComeOut4Europe. Iniciativa zaštiťuje cca 700 LGBT+ neziskovek. Naši čeští hrdinové, hrdinky a hrdinčata slíbili těmto sedmi stům evropských LGBT+ neziskovek, že, cituji: “budou usilovat o zajištění udržitelného a dostupného financování občanské společnosti, včetně LGBTI organizací, ze strany EU.” A protože peníze progresivistům nestačí a usilují taky o moc, podepsali se jim i pod to, že, cituji: “ budou zajišťovat, aby EU využila všech svých pravomocí k tomu, aby se členské státy zodpovídaly za porušování lidských práv LGBTI osob.” Takže se těšme, až na nás čeští europoslanci, europoslankyně a europoslančata ze STAN, od Pirátů a ze SPOLUbudou práskat v Bruselu, že si myslíme, že existují jen dvě pohlaví a víc nic.

 

Vidlák: Vítek udělal debaty bez cenzury, aby Fialovi přetáhl voliče, že právě on je ten správný a jediný liberál a maják na stráži před Východem. Pak ale angažoval Danuši a ta mu to všechno svojí nebetyčnou blbostí a sebestředností zase rozebrala. Jsem rád, že do STAN rovnou vstoupila, takže tam toho ještě hodně zničí.

 

Monitor: Očkování proti tetanu je maskovaný program na kontrolu porodnosti. Keňská biskupská konference také znovu potvrzuje, že ač je příznivě nakloněna běžnému očkování (často prováděnému v katolických zdravotnických zařízeních), stále přetrvávají vážné obavy ohledně tajností, s nimiž je vedena kampaň proti tetanu. Církvi se podařilo získat několik dávek vakcíny, které byly analyzovány ve čtyřech různých laboratořích v Keni i v zahraničí. „Chceme tímto oznámit, že všechny testy ukazují, že očkovací látka použitá v Keni v březnu a říjnu roku 2014 je kontaminována hormonem beta-hCG,“ uvedli biskupové. Tato látka „způsobuje u žen neplodnost a opakovaně potrat“, připomíná dokument, jenž v závěru odsuzuje zastrašování lékařů, kteří potvrdili informace o vakcíně. Biskupové žádají Keňany, aby se vyhýbali tomuto očkování proti tetanu, protože „jsme přesvědčeni, že jde o maskovaný program na kontrolu porodnosti“.

To je ale zvláštní náhoda, že? Tetanová vakcína náhodně infikována hormonem. Zpráva je ale deset let stará a už bylo vysvětleno, že šlo o nedorozumění, které se stane jednou za deset let….

 

A2larm: „Hospodský život v Česku se mění. Lidé pijí méně piva i pálenky,“ píše se na webu iRozhlas. „Šesti největším bankám v Česku letos stoupl čistý zisk o pětinu na 17,9 miliardy korun,“ hlásá titulek článku hned pod tím. Zatímco si stále více lidí nemůže dovolit ani pivo v hospodě, banky bohatnou. Stejně jako velké potravinářské firmy nebo uhlobaroni. Proč? Do velké míry jde o výsledek politiky vládního kabinetu. Bankovní systémy se dějinným vývojem dostaly de facto mimo jakoukoli demokratickou kontrolu. Centrální banky byly vylomeny z organické struktury státu a jsou stále více především smutným dokladem nebezpečí víry v experty a ,nezávislost‘. To nám ostatně dokazuje i Česká národní banka svými kurzovými experimenty. (…) Následkem je mimořádně silné postavení bank a v podstatě celého paralelního byznysu virtuální ekonomiky (tzv. finančních trhů) v hospodářských strukturách států i nadstátních útvarů. Jejich reálný vliv je natolik silný, že jsou schopny ovlivňovat všechny vrstvy rozhodování státu,“ napsal pro Alarm v roce 2019 ekonom Jiří Šteg.

 

Lukáš Kovanda: Máloco ukazuje současnou tak častou plytkost české veřejné diskuse zřetelněji než debata o přijetí eura. A vůbec neplatí, že vše v této diskusi již bylo řečeno! Naopak, eurozóna se od roku 2004, kdy se Česko vstupem do EU zavázalo euro přijmout, celkem zásadně proměnila – a proměňuje. A měla by se tedy vyvíjet i diskuse o euru. Postupnou proměnu eura – a eurozóny – reflektují třeba hodnocení ratingových agentur, zpravidla se zhoršující. Jak to demonstruje třeba páteční zhoršení ratingu Francie agenturou Standard & Poor’s. Nejde o výjimku. Již jen šest z dvaceti zemí eurozóny má podle agentury Standard & Poor’s lepší rating než Česko. Jedná se o Německo, Rakousko, Nizozemsko, Lucembursko, Finsko a Belgii. Nikdy v historii nemělo tolik zemí eurozóny stejný nebo horší rating než Česko, což samo o sobě staví otazník za výhodnost vstupu Česka do eurozóny.

 

iDnes: Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny. Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik velkých hráčů a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj netají svou frustraci. Nedorazí ani americký prezident Joe Biden, který upřednostní důležitou předvolební akci v Kalifornii – zastoupí ho viceprezidentka Kamala Harrisová.

 

Dnešní justice: Marián Magát naživo priamo z väznice! (29.5.2024)

 

iDnes: Lídr kandidátky SOCDEM pro volby do Evropského parlamentu Lubomír Zaorálek dva dny před rozhodnutím voličů přitvrdil: „Chcípácká vláda, která nemá koule“ nebo „kolaborantská vláda“, to byla slova, která několikrát použil na tiskové konferenci strany. Kritizoval třeba, že za přihlížení vlády za rok z Česka odteklo 456 miliard korun.

Hlas lidu: Zaorálku, ty drzoune! S taháním investorů na zainvestované pozemky za korunu, daňovými prázdninami jste začali vy v čele se Zemanem. Kdo vydal servilní prohlášení čtyř Číňanovi? Vy. Kdo celých osm let dělal onuci Babišovi a shodil důchodovou reformu a rozvrátil veřejné finance? Kdo byl ochoten jednat s rusáky při provalení akce ve Vrběticích.

Tebe může volit jen žížala – tvor bez paměti.

 
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (14 votes, average: 4,93 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*