Ladikovy glosy: Fiala & spol dostali od “blbečků a sviní” výprask




Sdílet článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

23. září v dějinách:

  • V roce 1944 se narodil Ivan Martin Jirous, český básník: „Jakmile položí ďábel (který dnes mluví ústy establishmentu) první podmínku, přistříhněte si vlasy, jenom tak trošku, a budete moci hrát, je třeba říct ne. Jakmile ďábel (který dnes mluví ústy establishmentu) řekne – změňte si název a budete moci hrát dál to, co hrajete, je třeba říci – ne, nebudeme tedy hrát.“

     
  • V roce 1908 anektovalo Rakousko-Uhersko Bosnu a Hercegovinu v rozporu s tím, co deklarovalo o 30 let dříve, když bylo muslimské Turecko vypuzeno z Evropy. Pokud by rozdělilo Bosnu a Hercegovinu mezi její obyvatele, tedy Srby a Chorvaty, nemuselo dojít k atentátu roku 1914, nedošlo by k vraždění mezi slovanskými národy ve čtyřicátých, ani v devadesátých letech minulého století.

 

Piráti: navrhnou opatření pro snížení konzumace alkoholu. Chtějí zavést varovné etikety a v televizi i rádiu zakázat reklamu na alkohol mezi 6:00 a 20:00 hodinou. Já myslel, že postavičky typu Džamily Stehlíkové dávno zmizely na smetišti dějin, ale zdá se, že se infiltrovali do trockistů, kteří se dnes jmenují piráti… Na volbách do krajů bylo pozitivní to, že Piráti prohráli na celé čáře. Kéž by to tak zůstalo.

 

Vidlák: Éra Petra Fialy je u konce. Samotná ODS má sedmkrát horší výsledek než ANO a zachraňuje to Kuba a ve SPOLUkoalici Grolich. Premiér není žádná osobnost, je to kašpar všech kašparů, lokaj a profesionální zavírač očí před realitou. Jeho rétorika se nijak neliší od rétoriky Bartoše. Jejich výroky o proběhlých volbách jsou naprosto zaměnitelné a nikdo nepozná rozdíl. Akorát, Piráti už nemají žádné další schopné jméno. Lipavský se ukázal být Lipánkem, Hřib… darmo mluvit a pokud jste někdy o nějakém dalším Pirátovi něco slyšeli, tak to byl čirý fanatismus, ať se týkal čehokoliv. Mimochodem… jak se jmenoval pirátský hejtman Plzeňského kraje? Nevíte? Tak vidíte. ODS ještě pár schopných jmen má, ale Fiala mezi nimi není. Nejhorší premiér všech dob, nejhorší ministr financí všech dob, který trumfnul covid i Kalouska, nejhorší předseda Senátu, který zničil Škodovku a upocená koalice, která drží nad vodou blbky typu Pekarová nebo Langšádlová. Zachraňuje to Kuba a několik konzervativních senátorů. Upřímně, já vlastně pochybuju, že SPOLU půjde do voleb s Fialou jako volebním lídrem.

 

Vlk: Fialo, od nás sviní a blbečků jsi dostal výprask jak se patří! Ale mohl být větší, kdyby, kdyby ti , co tě mají dávno plné zuby jednak z části došli k volbám a jednak volili rozumem a nikoliv podle emocí. Všelijaké menší straničky, jejichž volbou nic nezískali. Kromě dobrého pocitu. Na tvém místě bych hluboce a upřímně poděkoval všem voličům SPD, Stačilo! jakožto i ostatních mikrosubjektů. Ano, my, kteří jsme pro tebe a tobě podobné sviněmi a blbečky jsme tě hnali svinským krokem, přesně v intencích banneru Kosy. Osobně si pokládám za čest, že jsem k tomu aspon trochu přispěl. Ale o to nejde. Jde o to, že když už lžeš, jako když mainstream tiskne a ČT vysílá, vůbec nijak mi nevadí, že tentokráte lžeš především sám sobě, že o žádný výprask nešlo. Prosím Tě upřímně – setrvej s ostatními členy Obludária u téhle mantry! Vytrvej a nepovoluj! Jen tak tě za rok dorazíme.

Protože obelháváš sám sebe, zkusím ti vysvětlit, co naprostá většina voličů v krajských volbách odmítla:

          -tvoje lhaní a lhaní Obludária, kdy jste porušili všechno, co jste před volbami slibovali

-odmítla nechat se urážet různými tvými SS /strategickými sprosťáky/ nebo dementními ministryněmi

-odmítla tvoje zoufalé vtírání se do přízně různých tzv. velkých hráčů, které daleko překračuje vlezlost husákovských aparátčíků vůči Moskvě. Hráčů, kteří si s tebou i Českou republikou okamžitě vytřou, jak tě nepotřebují. Viz minulé pondělí a portfolio pro Síkelu.

-odmítla to, že jsi zastupujícím ukrajinským protektoerom v Praze a nikoliv předsedou vlády České rpeubliky

-odmítla tvou válečnickou rétoriku i praxi, která nás spoluzavedla na práh III. světové války

-odmítla dávat peníze na šílenou ukrajinskou válku

-odmítla idiocii Green dealu, kterou tvoje vláda za nás potvrdila

-odmítla migrační pakt a jak trefně vykreslil Okamura, chirurgy z dovozu, které opět tvoje vláda posvětila

-odmítla plíživé zavádění cenzury jiných názorů

-odmítla jednu z nejvyšších inflací v Evropě

-odmítla drahé energie a deindustrializaci Česka

-odmítla naprosto neuvěřitelné zadlužování země za tvojí vlády o 1,1 bilionu Kč, při naprosto nesmyslném nakupování vojenské techniky na níž nemáme

-odmítla tvoje školní reformy

-odmítla sociální experimenty tvojí vlády

-odmítla decimaci policie

-odmítla ještě spoustu dalšího. Proto ti byl v pátek a v sobotu nakopán zadek.

IDNES: „Dá se předpokládat, že když Trump prohraje volby, budou následovat ne snad nutně nepokoje, ale určitě demonstrace, něco se bude dít,“ tvrdí Bluhm. Stejné, ne-li horší by to ale mohlo být, kdyby Trump volby vyhrál.

 

Evropský parlament přijal rezoluci, v jejímž rámci země EU vyzývají k povolení útoků dalekonosnými západními zbraněmi hluboko na území Ruska. Pro hlasovalo 425 poslanců, 131 proti, dalších 63 se zdrželo.

Všem 425 bych sebral poslanecké průkazy a poslal je… však víte, kam.

 

Petr Hampl: Co mám proti komunistům? Něco velmi podstatného, a sice, že to vlastně ani nejsou komunisté. A že ve veřejné diskuzi chybí to, co by mělo být slyšet právo od komunistů. Kdo jiný by měl jasně říct, že když budou zahraniční banky nadále používat svou finanční sílu k prosazování politických agend, mohlo by taky dojít na vyvlastnění? Kdo jiný by měl navrhovat dlouhodobé tresty vězení pro členy představenstev, jejichž pobočky vyvedou do zahraničí nezdaněné miliardy? Kdo jiný by měl jasně říct, že když honorace podporuje inkluzi do školství, ať si ji realizuje ve svých luxusních soukromých školách a ať nechá na pokoji normální školy, kam chodí děti pracujících?

 

iDNES: České vojáky čeká změna, která přinese nejen nový maskovací vzor, ale i lepší střihy takzvaných battle dresů, tedy maskáčů. „Už máme hotový střih a vybraný materiál. Barvy už jsou také jasné, ty však musí projít ještě schválením Národní autoritou pro maskování,“ dodává obrana. Maskovací vzor 95 v dnešní době již neodpovídá armádním požadavkům. Nejen částečnou obměnou vegetace, kvůli změnám klimatu, ale i tím, že případný boj se vede i ve městech.

Že jsou novináři placení od toho, aby do jakéhokoliv článku dali něco o změně klimatu, to už jsem slyšel. Ale že existuje „Národní autorita pro maskování“, to slyším poprvé. A mohli by zveřejnit ty odborníky a jejich kvalifikaci a platy?

 

Richard Perman: Bývalý britský premiér Boris Johnson vyzval k okamžitému přijetí Ukrajiny do NATO a navrhl pro to variantu na základě ustanovení Severoatlantické smlouvy. Johnson navíc vyzval západní země, aby umožnily Ukrajincům používat zbraně, které již mají, a připravily balíček půjček v rozsahu půjčka-pronájem ve výši půl bilionu až bilionu dolarů. Nemohu si pomoci, ale ten chlap je totální magor.

 

Tomáš Fürst na Radiu Universum: Očekával jsem, že lidé – moji kolegové, zejména akademici, kteří mají čas, a jsou placeni vámi, daňovými poplatníky za to, aby zjišťovali, jak a proč funguje příroda, či společnost, a až na to přijdou, tak to řeknou nahlas – že každý rozumný člověk, který se na ta data a na tuto evidenci, která chodí, podívá, udělá rozumný závěr. A byl jsem šokován, jak strašně málo lidí, zejména z akademické půdy, je buď ochotných, nebo schopných na základě dat udělat správný úsudek, nebo, když už ho udělají – protože těch lidí, co už věděli, co se děje, zase nebylo tak málo – tak skoro nikdo nebyl ochoten to říct nahlas a trvá to dodnes. Dnes se vymlouvají, že už to nikoho nezajímá, tak co bychom se v tom vrtal. Ale spousta lidí věděla, co se děje, a věděla, že zásadní dezinformace chodily z vlády a jejích úřadů, ale nebyli ochotni to říct nahlas. Tak, my všichni máme zkušenost, že večer jdete po parku, a z pozadí křoví někdo vyskočí a řekne: „Já ti hrozně držím palce“, a pak se zase schová, a nikdy to neřekne nahlas, a když je veřejně tázán, tak opakuje oficiální narativ. A to mě velmi ošklivě překvapilo, jak na mé domovské instituci, tak na všech akademických institucích v České republice, i na Západě, že lidí, kteří byli ochotni si stoupnout rovně, a říct pravdu, bylo tak málo.

 

Deník TO: Běh pro hospic je komorní akcí, pořádanou Oblastní charitou Červený Kostelec. Každý rok si na předávání cen pozvou jednu známou tvář ze světa sportu. Letos to měl být Lukáš Pollert, ale jeho účast byla na poslední chvíli, z politických důvodů, zamítnuta. Místo malé slávy se tak konala velká ostuda. Předloni byla tváří závodu skokanka a basketbalistka Šárka Kašpárková, loňský 10. jubilejní ročník předávala ceny atletka a skokanka o tyči Kateřina Baďurová. Letos, 11. ročník, to měl být právě známý olympijský medailista Lukáš Pollert, dnes čtyřiapadesátiletý otec šesti dětí, lékař a anesteziolog. Ale není. Medaile předávat nebude, protože je politicky závadovou osobou. Od zdroje, který si nepřeje být jmenován, získala naše redakce podrobnosti, co k tomuto nezvyklému kroku konkrétně vedlo. Nezvyklému proto, že pětatřicet let od počátku budování svobody a demokracie jsme na podobné personální zásahy docela rychle a rádi zapomněli. Ale jsou už zase zpátky a otázka proč je tak zcela na místě. A tak jsem se snažil zjistit důvody, a žhavil drát, a je to skutečně tak, jak jsem se obával. Hlavním důvodem je totiž politický profil MUDr. Pollerta. Na otázku, jak může mít sportovec a nepolitik vůbec nějaký politický profil, natož závadový, mi bylo sděleno, že příčinou jsou jeho články na Parlamentních listech a Echu 24. Na moji výhradu, že jde o články spíše o něm, než jeho vlastní, mi bylo vysvětleno, že se stačí podívat na Pollertův Twitter, kde už jeho příspěvky vlastní jsou. Budeme žít opět ve světě, kde se okolo lidí kopou příkopy, kdy se za názor na válku nadává do sviní a kolaborantů a kde názorově závadové osoby nesmí předávat medaile, zatímco angažovaná blbost opět kvete, jak trojská zahrada v máji. Ale pokud se budeme bát ozvat, staneme se toho jednoduše součástí, jako už tolikrát. Kolečkem v soukolí totalitních strachů a obav, co člověka a jeho individualitu semele. Tady už nejde ani tak o Pollerta, jako o každého z nás. V zemi a společnosti, kde už se bojí i charity, bude něco špatně…

 

Richard Perman: Univerzita v Nottinghamu ve Spojeném království pod vlivem hnutí Black Lives Matter odstranila ze svých studijních programů pojem „Anglosas“ (anglosaský). Termín “anglosaský” byl z názvů modulů univerzity odstraněn s cílem řešit “nacionalistické narativy”, jakož i “dekolonizovat” učební osnovy, uvádí The Telegraph.

 

Zvědavec: Nejdřív jsme měli akci: Prezident Putin – chladný, klidný, rozvážný – varuje, že jakýkoli útok na Rusko raketami dlouhého doletu NATO bude válečným aktem. Pak jsme měli reakci: Krysy z NATO spěchají zpět do kanálu – ve spěchu. Prozatím. To vše bylo přímým důsledkem debaklu v Kursku. Zoufalý hazard. Ale stav věcí v zástupné válce na Ukrajině byl pro NATO zoufalý. Dokud se neukázalo, že je to všechno v podstatě nenapravitelné. Takže zbývají dvě možnosti.

Bezpodmínečná kapitulace Ukrajiny za podmínek Ruska, což se rovná úplnému ponížení NATO. Nebo eskalace do totální války s Ruskem. Zdá se, že vládnoucí vrstvy USA – ale nikoliv Velké Británie – zaregistrovaly podstatu Putinova poselství: pokud bude NATO ve válce s Ruskem, „pak s ohledem na změnu podstaty konfliktu přijmeme odpovídající rozhodnutí v reakci na hrozby, které nám budou hrozit“. Náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov byl zlověstně přesnější: „Rozhodnutí bylo přijato, carte blanche a všechny odpustky byly (Kyjevu) uděleny, takže jsme (Rusko) připraveni na všechno. A budeme reagovat způsobem, který nebude hezký.“

 

Ukrajinská pravda: Zelenskyj v předvečer své návštěvy Spojených států řekl, že považuje za „strašné“ , že Biden nepodpoří ukrajinský plán vítězství, protože by to vedlo k velmi dlouhé válce s velkým počtem obětí.

 
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (9 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

3 Comments

  1. Pravě že ni.
    Kdyby dostali skutečny bumprask, teda facku po držce a kopanec do řiti, nevystupil by Fyjala s tym, že vysledek voleb je pro pjetikolonu na čele s odesaky vlastně uspěch.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*