Náčelník generálního štábu: „To, co Hizballáh budoval 20 let, teď ničíme“




Sdílet článek:

INN

Ministr obrany Yoav Gallant a náčelník generálního štábu IDF Herzi Halevi v pondělí večer v podzemním operačním středisku velitelství IDF vyhodnotili situaci v době, kdy IDF zasáhla stovky míst teroristického hnutí Hizballáh v Libanonu a kdy Hizballáh vypálil na Izrael více než 100 raket.

Ministr obrany Yoav Gallant a náčelník generálního štábu IDF Herzi Halevi v pondělí večer vyhodnotili situaci v podzemním operačním centru velitelství IDF, protože IDF zasáhla stovky míst teroristického hnutí Hizballáh v Libanonu a Hizballáh vypálil na Izrael více než 100 raket.

Gallant vojákům v operačním středisku řekl: „Chtěl bych vyjádřit velké uznání IDF – konkrétně letectvu, operačnímu ředitelství, severnímu velení, domácímu velení a zpravodajskému ředitelství. Výsledky vašich operací jsou mimořádně působivé.“

„Před několika týdny jsme se rozhodli přesunout ‚těžiště‘ našich operací, a to z jižní do severní arény. Naším cílem je zajistit bezpečný návrat severních izraelských komunit do jejich domovů,“ řekl Gallant.

„Uplynulý týden ukazuje to, o čem jsem se zmínil – v průběhu jednoho týdne lze zjistit, že v mnoha ohledech zůstává Nasralláh na vrcholu sám. Radvánské síly utrpěly smrtelnou ránu po eliminaci svých nejvyšších velitelů, včetně regionálních a brigádních velitelů, a štábu vedeného Akilem. Celé jednotky byly vyřazeny z boje v důsledku akcí provedených na začátku týdne, při nichž bylo zraněno mnoho teroristů.“

„Dnešek je významným vrcholem – v tento den jsme vyřadili z provozu desítky tisíc raket a přesné munice. To, co Hizballáh budoval po dobu 20 let od druhé libanonské války, je ve skutečnosti zničeno IDF,“ prohlásil Gallant.

„Tento týden je pro Hizballáh nejtěžší od jeho založení – výsledky mluví samy za sebe. Byla zasazena rána velení, samotným teroristům na různých úrovních, jejich střeleckým schopnostem a morálce,“ uvedl ministr obrany.

„Navzdory všemu, co jsem řekl, nepřítel (Hizballáh) hodlá střílet na Izrael v různých oblastech po celé zemi. IDF musí poskytnout varování a občané Izraele se musí řídit pokyny, které zveřejnilo velení domácího frontu,“ uzavřel Gallant.

Náčelník generálního štábu Halevi dodal: „Dnes ráno zahájila IDF proaktivní útočnou operaci. V podstatě se zaměřujeme na bojovou infrastrukturu, kterou Hizballáh budoval posledních 20 let.“

„Je to velmi významné. Zasahujeme cíle a připravujeme se na další fáze, které brzy upřesním. V konečném důsledku je vše zaměřeno na vytvoření podmínek pro návrat obyvatel severu do jejich domovů.“

IDF oznámila, že v pondělí bylo během dne zasaženo 1100 cílů Hizballáhu v Libanonu.

Stíhačky a letouny ze všech leteckých základen vzlétly a provedly za poslední den asi 650 útočných letů s cílem odstranit hrozbu Hizballáhu. letouny útočily na budovy, vozidla a infrastrukturu, v nichž se nacházely rakety, rakety, odpalovací zařízení a bezpilotní prostředky, které představovaly hrozbu a byly určeny k použití proti Státu Izrael.

Hizballáh mezitím v pondělí vypálil na Izrael v různých barážích více než 120 raket. Na Golanských výšinách byl střepinami z raketového útoku středně těžce zraněn 23letý muž.

V pondělí odpoledne a večer byly v Haifě dvakrát aktivovány sirény rudého poplachu. Sirény byly aktivovány také v Akkonu. Na Samaří bylo vypáleno deset raket dlouhého doletu, což aktivovalo sirény v několika židovských obcích.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*