Pirátský taneček přes peklo Slepence




Sdílet článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Pirát je námořní lupič. Klasicky přepadává obchodní lodě, někdy rabuje i na pobřeží. Dneska už nevyráží na moře s plachetnicí a šavlí, místo toho mají rychlé čluny, automatické zbraně, možná i děla a rakety. Prostě high-tech lupičství.

Ale teď k našim Pirátům. Ty moderní, politické, co se rozhodli „loupit“ přímo z vládních křesel. Chytrost? To slovo u nich nemá žádný význam. Pravdomluvnost? Jen hezky znějící pojem. Dnes už nepotřebují šavli, bohatě stačí hloupost jejich voličů. Strčí prstíček a najednou už tahají celou pracku! Když ji tam dostanou, tak si z toho udělají trvalou základnu, a sosají a sosají, až to smrdí jako prasklá kanalizační trubka.

V minulých volbách dostali na frak, ale co na tom, fleky si přece vydyndali! Ministři, náměstci, zástupci náměstků – je jich tam celá smečka, akorát my o většině ani nevíme. Oficiálně se honosí čtyřmi členy v poslaneckém klubu, ale na vládě mají rovnou tři ministry (Bartoš, Lipavský, Šalomoun). A tenhle „úspěch“ si samozřejmě platíme my všichni.

A co se stalo? Piráti byli tři roky věrní jako psi. Hladili Petra Fialu po srsti, všechno bylo růžové a zalité sluníčkem. Jenže najednou bum – konec. Proč? Moje teorie: Nebyla to jen digitalizace, co Bartošovi podtrhla židli. S tím by přece Fiala mohl žít. Čekal na volby, a když Piráti zase pohořeli, potřeboval někoho obětovat. Ráno se spolu smáli a v poledne už byl Bartoš venku. Co se změnilo? Podle mě někdo Fialovi zavolal a přitlačil ho ke zdi. A bylo.

No a Piráti? Z té sluníčkové lásky se najednou stali ukřivdění mravokárci. Partneři, co byli doteď super, jsou najednou podrazáci, lháři, mafiáni a korupčníci. Jak to? Tři roky všechno v pořádku a pak zničehonic otočka? No, směšní a hloupí – to je jejich nové logo. Kdyby drželi hubu, mohli ještě uspět. Ale takhle odejdou jako rozmazlené děti, co se neumí smířit s realitou.

 

POLITIKARINA.CZ

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*