Ani Kreml, ani NATO




Sdílet článek:

LIBOR ČÍHAL

Dnešní epocha se vyznačuje totálním zplanýrováním a zjednodušením všeho, duchovní hloubka se zaměňuje za zmatenost, kterou se dnešní doba vyznačuje. Wolkerovy jemné odstíny výraziva nahradí program AI do té míry dobře, do jaké je vymaže, nejde o žádný pokrok, ale o zjednodušení v naší neuronové síti. Čím víc se úží reálné možnosti západního člověka, a v politice je to velmi patrné, tím víc kombinuje na tom málu, co ještě zbývá. V italské pravicové politické organizaci Casa Pound organizovali konferenci pod titulem “Ani s Washingtonem, ani s Moskvou”, a přizvaní experti našli řadu argumentů na podporu tématu. Část evropské pravice se ztotožňuje s natovsko-kyjevskou verzí o ruském útoku na Ukrajinu a potažmo Evropu, a menší část této pravice jde ještě dál, tvrdí, že Rusko jedná v americkém zájmu. Podle této ideje ruský útok jde v intencích Jaltské konference – oslabit Evropu ve prospěch jejích historických nepřátel USA a Ruska. Pro tuto tezi nesvědčí rekonstrukce událostí před kyjevským Majdanem v 2014 a období do zahájení ruské operace, kdy Západ vyzbrojoval ukrajinskou armádu a para-nacistické skupiny a vysmál se Minským dohodám, které Merkelová a Holland podepsali.

Jinou ideou z tohoto proudu, kterým často operuje i unijní mainstream, je dialektický podvod: “Ruská invaze vdechla NATO nový život”. Jakoby NATO krátce předtím nepohltilo 14 republik bývalého východního bloku a nervalo se dál na východ. Podobnou mainstreamovou smyšlenkou, které se chytá i část pravice: “Ruská invaze je důvodem proč se Švédsko a Finsko staly členy atlantické aliance.” Nebyl to jen formální a svým způsobem zcela zbytečný akt, protože jak Finsko, tak Švédsko dávno předtím byly součástí protiruské západní fronty?

Italská publicistka Yena Prinskin se v El Manifiesto zabývá konferencí v Casa Pound. Někteří (i když je jich málo) z národních identických hnutí hnutí sdílí názor: “Ani s Washingtonem, ani s Moskvou”, což byl slogan radikální pravice v osmdesátých letech. Klást v dnešní době rovnítko mezi Moskvu a Washington jde totálně mimo historickou realitu, nikdo z těch, kteří se nazývají proruští, si nemyslí, že by měly základny NATO nahradit ruské základny. Momentálně jsme americkou kolonií, píší to i někteří mainstreamoví geopolitičtí analytici. Binární obsese typu “Buď tanky NATO nebo ruské tanky” je nesmyslem, mohlo to platit pouze v případě, když byl svět rozdělen na dva bloky. Nejde o to Evropu někomu podřizovat, ani Američanům, kteří ji dnes dominují, ani Číňanům, ani Rusům a už vůbec ne se podřizovat cizím kulturním a etickým hodnotám.

Podle novinářky, Rusko v roce 2022 odpovědělo na žolíkovo rozhodnutí v Kyjevě o zrušení ukrajinské neutrality a na jeho plán, potvrzený z mnoha zdrojů, o bezprostředním ukrajinském útoku na Krym. Ruský útok byl z těchto důvodu nevyhnutelný. Biden a ještě víc Johnson udělali vše, co bylo v jejich možnostech, aby dotlačili Ukrajinu k pokračování válečného konfliktu, přitom Zelenský byl 22. března 2022 připraven podepsat mírovou dohodu. Ti kteří mluví o obětování ukrajinské krve, mají svědomí potřísněné stejnou krví. Na konferenci v Casa Pound se jako reakce na tzv. euroasijskou hrozbu navrhovala průmyslová a vojenská renesance Evropy. O fikci společné evropské armády by se daly psát dlouhé články. Kolik Litevců by se nechalo zabít za Itálii a naopak? Ti kteří takto spekulují, zapomínají, že jedním z (amerických) cílů této války je potopit a deindustrializovat Evropu.

Německo prochází ekonomickou a průmyslovou recesí právě kvůli sankcím a přerušením dodávek plynu. Je třeba zmiňovat směšné evropské patrioty, kteří vyhodili do povětří Nord Stream? Pokud je hlavní kontinentální aktér na kolenou, vděčí za to Američanům a jejich polským kumpánům, kteří jednají jako osli. Americký hegemon využije rusofobie východních evropských zemí, aby sabotoval jakýkoliv autonomní společný evropský zájem. Zvýšení rozpočtů na zbrojení v důsledku této rusofobie bude mít opačný efekt než je žádoucí.

Aktuální unijní model je přímou emanací anglosaského hodnotového systému. Jsme vnořeni do ekonomického a sociálního liberalismu a nezdá se, že by Evropa oplývala nějakým vlastním modelem, který by mohl být alternativou k americkému nebo asijskému. Jsme stejně hluboko vnořeni v globalismu jako Američané, se všemi důsledky ideového odpadu jako woke ideologie a LGBT. Rusko a Čína jsou též tržní ekonomiky, ale s tím obrovským rozdílem, že stát a jeho aparát filtrují a brzdí individualistické úchylky, které rozkládají Západ. Obrana této EU, která je lénem byrokracie a anglosaských financí, není oprávněná. Současní unijní lídři se vzdali role prostředníků mezi dvěma soupeři a podvolili se příkazům Bílého domu a Pentagonu. Evropa se dík těmto neschopným lidem propadla do stavu geopolitického nanismu.

Yena Prinskin píše, že bez Ruska neexistuje žádná silná Evropa. Guillaume Faye mluví explicitně o Euro-Rusku, domnívá se, že jedině ruská národní síla může osvobodit Evropu od islámské kolonizace a od chaosu a nihilistického individualismu západního liberalismu. Pokud se vyloučí z Evropy Rusko, stane se hříčkou v rukách Američanů. V těchto souvislostech je nesmyslné tvrzení o tom, že ruská operace je vedena americkými zájmy. George Friedman ze stratfordského think-tanku prohlásil: “Zahájili jsme 4 války, abychom zabránili sblížení Evropy a Ruska.” Neexistuje žádná třetí evropská cesta, kdo kope “evropské zákopy” na Ukrajině je užitečným idiotem, který nepochopil nic z rozehrané hry. Evropa čelí ekonomické a vojenské destrukci, a její proukrajinští manipulátoři mávají “rudým” strašákem s požehnáním Leyenové a Borrela a schvalují raketové útoky na ruské území. Děje se to ve jménu Anglosasů, kteří si přejí slabou, podřízenou Evropu. Je třeba vědět, že bez Ruska nemůže dojít k žádné evropské renezanci, věděli to už De Gaulle, Faye a dokonce i Berlusconi.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*