Francie má poprvé v historii horší ratingové hodnocení než Česko




Sdílet článek:

LUKÁŠ KOVANDA

Eurozóna už Česku není elitním klubem. Francie má od včerejšího večera vůbec poprvé v historii horší ratingové hodnocení než Česko. Alespoň podle agentury Fitch Ratings. Ta Francii, která podle ní dosáhne ratingového stupně AA-, zatíma ratingový výhled na negativní.

Bonitu Česka coby dlužníka hodnotí Fitch Ratings stejným stupněm jako Francii, ovšem se stabilním výhledem. Jinými slovy, při stejné ratingové známce obou zemí nyní Francie vykazuje výrazně vyšší pravděpodobnost, že se právě jí – a nikoli Česku – rating dále zhorší. Celkové ratingové hodnocení Francie agenturou Fitch je tak horší než její hodnocení České republiky. K takovému dosud v historii nikdy nedošlo. Francie vždy měla lepší ratingové hodnocení než Česko, přinejhorším stejné.

Agentura Fitch co výhleda jen den poté, francouzská vláda představila plán, jak krotit obří dluh. Mezinárodní investorskou obec ale nepřesvědčila, čehož nejprůkaznějším dokladem je právě nynější zhoršení ratingového výhledu. Je to „rána“ i pro české stoupence přijetí eura. Těžko mohou nyní již eurozónu nazývat elitním klubem, když její druhá největší ekonomika má horší ratingové hodnocení než Česko s korunou.

 

lukaskovanda.cz

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (12 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

3 Comments

  1. V soutěži zadlužených oškubaných žebràků tentokrát lépe uspěl Čechuj, poněvadž na něm visí jen Ukropí famílie, zatímco na každým oudu Fracka visí po dvou ynženýrech a doktorech z Musulmánie.

  2. Francie není horší než my proto, že by se zhoršila. To jenom my jsme udělali mohutný, fialový krok vpřed.

  3. Tak to je Francie v obřích sračkách, když přihlédnu k 5-1demoliční vládě ukrajinského místodržícího Pjotra Fiyalji 🙂 Makron už něco naznačoval, že pokud se EU nereformuje do 3 let, tak se může rozpadne… Už před 20 lety bylo pozdě 🙂 CZEXIT !!!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*