Veselý internet 27.




Sdílet článek:

Žid potká selský povoz. Ptá se:
„Jak daleko je to do Szatymazi?“
„Půl hodiny.“
„Smím se svézt s nima?“
„Prosím.“ Jedou půl hodiny. Žid znervózní.
„Jak daleko ještě do Szatymazi?“
„Asi hodinu.“
„Co?! Předtím říkali půl hodiny a vždyť už půl hodiny jedeme!“
„Ale opačným směrem.“

Bývalá ministryně financí, zlatá medailistka z mistrovství světa v ekonomii z Vídně a historicky první a zřejmě i poslední ministryně of money in Czechia to opět dokázala. Opět zbořila všechna známá pravidla makroekonomie, mikroekonomie a financí a dostala se do učebnic.

Ukázalo se, že v době, kdy byla Alena Schillerová ministryně of money in Czechia, platilo ministerstvo čtrnáct milionů dodavateli za účtenkovou loterii, i když se účtenková loterie nekonala. Na první pohled se to nezkušenému oku může zdát jako plýtvání, respektive nějaká finanční ztráta. Ne však pro bývalou ministryni of money in Czechia a zlatou medailistku z mistrovství světa v ekonomii Alenu Schillerovou.

„Když chcete vydělat, musíte investovat. To je ekonomický základ a mě téměř uráží, že tohle musím vysvětlovat,“ začala Alena Schillerová vysvětlovat svou ekonomickou teorii a potažmo rovnou nový ekonomický směr, který se dostane do učebnic ekonomie jako schilleriánství.

„My jsme zaplatili za účtenkovou loterii jedenáct milionů, i když účtenková loterie nebyla, a právě protože ta účtenková loterie nebyla, ušetřili jsme stovky a nejspíš i tisíce miliard za případné výhry. Já vám to vysvětlím teď jako laikům, protože ekonomicky mě vyloženě nestíháte,“ odhadla Schillerová na tiskové konferenci ekonomické znalosti přítomných novinářů z ekonomických rubrik.

„Tím, že nebyla účtenkovka, neproběhlo slosování a nikdo tak nevyhrál. Tím pádem jsme nemuseli vyplácet peníze a stát ušetřil spoustu peněz. Tyto ušetřené peníze šly na spoustu dobrých věcí, jako byly dotace pro Agrofert, na mého kadeřníka a podobně,“ nastínila Alena Schillerová základy shilleriánství pro ekonomií nepolíbené přítomné, prosťoučké novináře a širokou veřejnost.

Podle schilleriánství je tak původní investice čtrnáct milionů korun dodavateli, který zprostředkovává účtenkovou loterii a která se nekoná, cestou k zisku stovek miliard korun. Je to téměř geniální.

Odborníci z řad ekonomů se shodují na tom, že něco podobného v životě neviděli a že to boří úplně všechno, co vědí o ekonomice, což je samozřejmé, neboť bývalá ministryně of money in Czechia Alena Schillerová svými teoriemi a de facto i jen svou přítomností na ministerstvu financí bořila jednu ekonomickou teorii za druhou.

„Díky mé prozíravosti jsme měli za mého působení na ministerstvu HDP na úrovni DPH, což bylo historicky v EU největší a dost lidí žilo v blahobytu. Já tedy určitě. Za svými ekonomickými i finančními kroky si stojím a vše bylo učiněno s cílem maximalizovat zisk České republiky, protože jsme vedli Českou republiku jako firmu a firma musí být v zisku,“ uzavřela téma Alena Schillerová, čímž potvrdila, že se do učebnic ekonomie zapíše nesmazatelným číslem.

A pár tweetů od Dojnice:

  • Z AboutYou mi poslali slevový kód na 25 %. Probouzí se ve mně nejtemnější stránka mého já – bezuzdný spotřebitel.
  • Takže si říkám, jestli se nám tady kromě zločinecké skupiny zase nerozvíjí nějaký prokurátorský příběh o stamilionech korun a kilech zlata…
  • Pendolino poškozené při nehodě je opravitelné, hrubý odhad hovoří o 150 mil. Kč. Navrhuju to nějak zflikovat, stříknout a postavit ho do áček s cedulí “nebourané, po prvním majiteli.”
  • Jižní Morava je už plná milých lidí, kteří přijeli v kombíkách s pražskou značku s kolama na střeše a kterým můžete klidně nalít rybízak s tím, že to je Tramín červený.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (6 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*