Ladikovy glosy: Lipavský není poslanec, takže v případě odchodu skončí na pracáku. Co asi udělá?




Sdílet článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

25. září v dějinách:

  • V roce 1906 se narodil Jaroslav Ježek, český skladatel: „Hrušky nedozrávají na Kamčatce. Moje hudba byla zasazena doma. Je to něco, co nemůžete vzít s sebou. Nemůžeme vézt hudbu vaší vlasti v kufru.“

     
  • V roce 1791 vyslovil na slavnostním zasedání Královské české společnosti nauk za účasti císaře Leopolda II. Josef Dobrovský jazykové požadavky českých vlastenců s poukazem na sílu, kterou v monarchii představuje slovanský živel.

 

Jan Zahradil na Deníku TO: „Najednou se ztratily jistoty, které jsme tu po roce 1989 měli. Poprvé od listopadu mám pocit, že se blíží nějaká společenská změna, kterou nejsem schopen nějak definovat nebo uchopit.“

 

Vidlák: Ještě v poledne dával Bartoš rozhovor Českému rozhlasu, kde říkal, že má premiérovu důvěru. O hodinu později mu Fiala zavolal, aby mu oznámil, že je odejít. Premiér k tomu dodal, že si Bartoš sám neuvědomuje rozsah digitalizačního průseru… Pokud vím, naposledy od nějakého premiéra podobnou facku dostala Karolína Peake… Piráti teď samozřejmě řeší, jestli se postaví za svého už odcházejícího předsedu a nebo si ponechají lukrativní posty ministra zahraničí a ministra pro legislativu. Je to o to pikantnější, že Lipavský ani Šalamoun ani nejsou poslanci, takže v případě odchodu skončí na pracáku. Je to docela hezké dilema, protože pokud ti dva neodejdou spolu s Bartošem, tak je s pirátskou stranou konec. Nikdo už jim nikdy neuvěří žádné ideály ani hodnoty, i kdyby mluvili o proruské špíně každý den. Jestli si Lipavský ponechá korýtko a ke straně se nebude znát, mohou se ostatní rovnou spláchnout.

 

Otevřené otázky: Starejme se o domácí nepořádek a chtějme konkrétní řešení domácích problémů po nejvyšších státních činitelích. Např. proč nás z covidu19 vyléčil až Putin útokem na Kyjev, jaké máme souvislosti s prý hojně vyskytujícími se nežádoucími účinky? Jak dále s mediálním světem, který nás vrhá do hlubší zvrácenosti LGBT, omezení z Green Dealu, vyžadování poplatků CO2? Kdy a kdo podá za ČR přihlášku do BRICS? Proč si nestavíme Dukovany a Temelín sami, zejména když jsme si je sami postavili? Proč chceme od Korejců padělek USA, a Westinghause nečinně přihlíží? Jak vysoká korupce provází tendr na Dukovany?

 

Deník TO: Premiér a předseda ODS Petr Fiala na předběžné výsledky krajských voleb reagoval tradičně. Prohru označil za úspěch. „Pokud budou výsledky, jak nyní vypadají, bude mít ODS v krajských volbách víc vítězství než minule, prohlásil ministerský předseda podle ČTK ve chvíli, kdy už bylo jasné, že utrpěl drtivou porážku.

 

Epoch Times: Ministr kultury Martin Baxa (ODS) upozornil na skutečnost, že hnutí Stačilo!, které bylo úspěšné v nedávných volbách, odkazuje ze svého webu na „obchod“, který prodává trička s portréty komunistických vůdců nebo symboly komunistického režimu bývalého Československa, který byl v roce 1993 zákonem prohlášen za protiprávní a zločinný. „Z oficiálních stránek hnutí Stačilo, což jsou přebarvení komunisté, se člověk dostane do e-shopu, který nabízí zboží s portréty masových vrahů (Lenin) a zrádců (Husák),“ uvádí Baxa na svém profilu na X. „Dále e-shop nabízí věci se symboly zločinné komunistické ideologie. Můj milý Martine. Měl by ses věnovat své práci. Jestli závidíš, že někdo prodává trička, můžeš jim nabídnout svou krásnou tvář. Ač bych si nekoupil tričko Husáka, Che nebo Lenina, tvůj portrét bych si velice rád zakoupil. Vystavil bych si ho na zahrádce, mohl by plašit krtky.

 

Richard Perman: I když Piráti ve vládě skončí, tak na vládu Národní zkázy to nebude mít žádný vliv. Z Pětikolky bude Čtyřkolka, která bude mít stále pohodlných 104 hlasů. A možná spíš 105 hlasů, neboť se šíří zprávy o přestupu prý “nenahraditelného” Škrly-Lipánka toho času na MZV z týmu Pirátstva do týmu MPA aka TOP 0,1. Tož jim držme palce, ať se jim to podaří. Tahle posila bude vážně nenahraditelná. Piráti kráčí do politického propadliště dějin. Doufejme, že se tam za nimi postupně vydají i ti další, kteří ji čtvrtým rokem devastují náš stát a jeho občany táhnou do války která nejde vyhrát.

 

General News: Konec války na Ukrajině je v nedohlednu. A nejen to, nyní jsme blízko jaderné válce. NATO ztratí velkou část své důvěryhodnosti, pokud ruské ozbrojené síly zvítězí v ukrajinském konfliktu, takže země aliance budou připraveny použít proti Rusku rakety dlouhého doletu a dokonce podstoupit riziko jaderné konfrontace, řekl portálu Brave New Europe (BNE) Glenn Diesen, profesor politologie na univerzitě v jihovýchodním Norsku. Pokud Ukrajina prohraje, ztratí i NATO „velkou část své důvěryhodnosti, protože to byla sázka na vítězství Kyjeva“. Podle experta bylo rozšíření NATO, které zrušilo inkluzivní celoevropské bezpečnostní dohody s Ruskem, „hlavním projevem amerických hegemonistických ambicí po skončení studené války“. Z tohoto důvodu expert nevylučuje, že členské země aliance „budou připraveny zaútočit na Rusko přesnými raketami dlouhého doletu a riskovat jadernou výměnu“. Podle Disenova odhadu „NATO vyprovokovalo invazi a sabotovalo všechny cesty k míru“. „Tím, že si nepřipouštíme ústřední roli NATO při vyprovokování této války, se také bráníme uznat možná politická řešení,“ domnívá se expert. Dne 20. září deník The Times informoval, že Británie a Spojené státy by mohly v nadcházejících týdnech učinit tiché rozhodnutí ve prospěch úderů západních raket dlouhého doletu z Ukrajiny na cíle hluboko v Rusku, ale budou se snažit udržet to v tajnosti, dokud nebudou provedeny první z těchto úderů. To je zajímavé, že i v Norsku mají dezoláty. Má štěstí, že tam nemají Otakárky.

 

Michal&Petr: Zelenskyj dorazil před pár dny do USA hlavně proto, aby tam získal povolení ostřelovat Rusko západními dalekonosnými raketami. Přes veškeré úsilí české, britské, dánské a pobaltské diplomacie, aby Kyjev konečně získal příležitost rozpoutat světovou jadernou válku, se těmto válkychtivým bigotům zatím svého cíle dosáhnout nepodařilo. Německý kancléř Scholz v posledních dnech opakovaně potvrdil, že dokud bude kancléřem, Hitlerovu osudovou chybu rozpoutat válku s Moskvou, opakovat nebude, a německé rakety Berlín banderovcům nedá. Obdobně razantně se vyjádřila i italská vládkyně Meloniová a její čelní diplomaté. A Macron, zřejmě aby nemusel provést svůj další už poněkud trapný názorový kotrmelec, raději zalezl do ulity škeble, kterou v srpnu vydloubal k obědu, a v otázce raket pro Kyjev od té doby zarputile mlčí.

 

Hlas lidu z FB: Anglosasům šlo vždy o imperialistické rabování všech koutů světa, bez ohledu na počet mrtvých, naopak se jim to vyklizení území ještě hodilo. V případě Rusů, kde je známo, jak dopadl Napoleon a potom Hitler, tak do třetice nechtějí dopadnout stejně. Vzpomněli si na jedinou možnost jak porazit Rusy. V roce 1857 to řekl Otto von Bismarck : “Rusy můžete porazit jedině, když postavíte Slovana proti Slovanovi “…a tak se to cca po 160 letech děje. Samozřejmě, část UA populace s nacistickými kořeny v čele s panákem ve svetru v tom hraje svoji roli. A USA vedené Deep Statem získají:

1. Vyčištěné území. Válka už teď připravila o život milion UA občanů… za posledních 25 let opustilo území Ukrajiny cca 20 miliónů lidí. Rozloha Ukrajiny je 600 000 km2

2. Nejkvalitnější černozem. Majiteli jsou již dnes americké fondy Blackrock, Vanguard aj.

3. Odpališté zbraní přímo na hranici s Ruskem. Po r.1990 jasně bylo přislíbeno Gorbačovovi neposouvání NATO k hranicím Ruska… toto NATO porušilo v 5-ti krocích rozšiřováni. Mimo jiné NATO po rozpadu Varšavské smlouvy ztratilo legitimitu obranného paktu…když protipól přestal existovat.

4. Potřeba USA vyprovokovat zástupnou válku, prodat staré zbraně a živit svůj nenasytný aparát, když hegemonie dolaru díky BRICS končí.

Vznik USA je zednářský koncept, který já nazývám zhoubou novodobých dějin. Je postaven na genocidě indiánů… okradení, vybití, zavření do rezervací. A následně otrokářskou prací černochů a hispánců, kteří měli tenkrát menší cenu, než pro dnešní “západní společnost” domácí mazlíček. Vždyť ještě v 60-tých letech fungovalo v restauracích či veřejné dopravě “Only for white”. Nezapomínejme historii a na to z čeho kdo vzešel a na čem či na čí úkor vybudoval svoji existenci.

 
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (13 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*