Jednoduchý návod na zvýšení životní úrovně od rádia Jerevan




Sdílet článek:

SYRZDARMA

Návod překvapí svojí ďábelsky promyšlenou logikou, byť asi nebude nikdy zaveden do praxe. No, škoda.

Byl to takový zcela nevinný email od nějakého pana Aloise. Ale pak se nad ním zamyslely chytré hlavy rádia Jerevan a řešení, se kterým přišly, jim vyrazilo dech svojí jednoduchostí, elegancí a okamžitým zlepšením situace.

Pan Alois posílá jednoduchý email:

„Milé rádio,

já si tak nějak myslím, že každý, kdo pracuje poctivě 40 hodin týdně, by neměl žít v úplné chudobě. Co bychom měli jako občané udělat, aby tomu tak nebylo?”

Rádio Jerevan:

„Milý Lojzo, máte pravdu. A vlastně úplně stačí, abyste přestali dávat peníze těm, co nepracují týdně ani hodinu, nebo lidem, kteří tráví 20 hodin týdně šikanováním těch, co těch 40 hodin pracují. Abychom předešli dalšímu dotazu, uvádíme, že těch zbylých 20 hodin tráví nakupováním na internetu a přípravou na víkend. Životní úroveň by zvýšilo vlastně i to, kdyby nakupovali na internetu celých 40 hodin týdně, protože by odpadlo těch dvacet hodin boje proti pracujícím, což by vedlo k okamžitému zvýšení produktivity těch lidí, co to ještě nevzdali. Voilá, no ne?”

Student Jiří z vysoké školy ekonomické potřebuje vysvětlení pro svoji seminární práci o záchraně planety:

„Milé rádio,

co to jsou ty karbonové ofsety?”

Rádio Jerevan:

„Milý Jiří, karbonové ofsety je důmyslné opatření Evropské unie, podle kterého se za každou tunu ušetřených fosilních paliv v Evropě spálí tuny tři v Číně. To je ten ofset. Slibují si do toho, že sníží objem emisí a zvýší konkurenceschopnost evropského průmyslu. Hlavně do té seminárky nepiš, jestli je více jedna nebo tři.”

Marketingový odbor ministerstva školství posílá žádost o radu:

„Milé rádio,

žádáme o navýšení rozpočtu o 22 miliard korun. To znamená více než dva tisíce korun na každého občana včetně kojenců. Po čtyřčlenné rodině tak chceme hezkých téměř 9 tisíc korun navíc. Jak myslíte, že bychom to měli zdůvodnit, aby to hladce prošlo?”

Rádio Jerevan:

„Milí odborníci z odboru, asi nejlepší bude tvrdit, že přesvědčit předškoláky, žáky a studenty, že muž je žena, že nikdo neví, co je žena, a že muž, co není žena, může být těhotný jako žena, co nikdo neví, kdo to je, tak to bude vyžadovat masivní investice do vzdělávacích materiálů a dalšího personálu. Je to prostě úkol hodný opravdové hory opravdových peněz. A že ty peníze lítaj. Třeba jenom za předchozí větu jsme zaplatili externím čárkovým poradcům rádia Jerevan majlant.”

Analytický útvar ministerstva průmyslu se ptá:

„Milé rádio,

jaké je největší nebezpečí umělé inteligence?”

Rádio Jerevan:

„Milí analytici, podle posledních poznatků je největší nebezpečí v tom, že se umělá inteligence stane dostatečně inteligentní, aby poznala, že šíří progresivní levicové bludy. To nám, prosím, říkali na školení v Bruselu.”

Občan Josef odněkud z daleka poslal zoufalý dotaz:

„Milé rádio,

vláda neustále vydává nějaká prohlášení, že to dělá dobře, že tomu nerozumíme a měli bychom to ocenit, ale já mám u toho takový divný pocit. Mohu tomu věřit?”

Rádio Jerevan:

„Milý Josífku, my ti tady dáme takové jednoduché přirovnání, neboť to říkal už slavný Učitel národů, že na příkladech se to lépe pamatuje. Věř tomu úplně stejně jako hlášce na každé webové stránce, která říká: ‘Na vašem soukromí nám záleží a když se vám podaří pochopit, na co máte kliknout, nebudeme vás ale vůbec sledovat. Opravdu’. Tohle prohlášení je asi tak stejně pravdivé.”

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*