Kulinářské okénko: Pečená kachní rolka




Sdílet článek:

Postup přípravy

Kachní prsa i s kůží, tzv. „motýlek“, očistíme, zbavíme případných prsních kůstek a chrupavek. Plát kachních prsou rozložíme kůží dolů a vyšší části prsou zlehka rozklepeme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a oloupané, jádřince zbavené jablko, nakrájíme na tenké nudličky. Červené zelí necháme okapat na sítku.

Připravený plát kachních prsou poklademe plátky anglické slaniny, na které rozložíme lžíci nasekné cibule a asi 1/3 nakrájeného jablka. Poté kachní plát prsou překlopíme na polovinu a pomocí jehel a potravinové nítě uzavřeme do rolky. Kůži dobře uzavřené rolky propícháme jehlou a vetřeme do ní sůl.

Takto připravenou rolku ze všech stran opečeme zprudka na 2 lžících rozpáleného sádla dozlatova. Pak rolku přendáme i s výpekem do pekáčku, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme za občasného přelévání a podlévání vlastní šťávou a vývarem asi 35 až 40 minut doměkka.

Mezitím si připravíme zelí. Na zbývajícím sádle necháme zesklovatět cibulku, poté ji zaprášíme moukou, krátce orestujeme, vmícháme zelí a zbývající jablka. Směs osolíme, podlijeme červeným vínem a na mírném ohni zvolna dusíme doměkka. Hotové zelí podle potřeby dochutíme solí a umeoctem.

Pečenou kachní rolku zbavíme jehel a nítí, nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s dušeným červeným zelím. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo noky.

 

Ingredience 3 porce

400 g kachní prsa s kůží
0.3 lžičky sůl
1 cibule
300 g sterilované červené zelí
80 g anglická slanina
4 lžíce vepřové sádlo
300 ml vývar
1 lžíce hladká mouka
75 ml červené víno
1 lžička ocet

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (No Ratings Yet)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*