Černá mračna nad Seznamem




Sdílet článek:

SP

Vzpomínáte, jak agresívně hysterická Bastlová ze Seznamu vřískala na JUDr Jindřicha Rajchla? Prapodivné peníze za reklamu vlády, kde figuroval Kubík? Duben 2024: Jiří Kubík jako šéfredaktor Seznam Zpráv končí, nahradí ho Jakub Unger. Říjen 2024: Unger dostal padáka, Seznam vyšetřuje ÚOHS.

 Před pár dny vyšel konspirační seznam dalšího hvězdného redaktora ze Seznamu Martina Nejedlého Schindlerův seznam, nebo rovnou poslat opozici do plynu? Má to být holocaust? , vyšetřování redaktorky Cirokové slovenskou prokuraturou, byť prokurátorka odstoupila, protože měla se skupinou kontakt a to je nepřípustné, ale to celé včetně propagandy a manipulací ukazuje, jaké se stalo medium Seznam za nevěrohodné, až podezřelé.

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) provádí neohlášenou inspekci ve společnosti Seznam.cz, potvrdily  obě strany. Důvodem je „prověřování protisoutěžního jednání“. Firma ve stejný den oznámila, že v Seznam Zprávách končí šéfredaktor Jakub Unger. Kontrola antimonopolního úřadu v centrále Seznam.cz probíhá už od úterý. Podle nepotvrzených informací měli úředníci zabavovat některým zaměstnancům firmy jejich počítače. Jak ÚOHS, tak společnost Seznam.cz neohlášenou inspekci potvrdili.

„Úřad pro ochranu hospodářské soutěže provádí neohlášenou inspekci u společnosti Seznam.cz, v jejímž rámci prověřuje důvodné podezření na možné protisoutěžní jednání, konkrétně zneužití dominantního postavení,“ uvedl pro INFO.CZ tiskový mluvčí úřadu Martin Švanda. Provedení místního šetření podle něj neznamená, že k protisoutěžnímu jednání skutečně došlo, respektive že ve věci bude zahájeno správní řízení, případně uložena pokuta.  Zásah úřadu potvrzuje i mluvčí Seznam.cz Aneta Kapuciánová: „Mohu potvrdit, že zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v úterý dorazili do sídla společnosti Seznam.cz. Ačkoli nemáme informace o tom, že by s námi bylo zahájeno jakékoli oficiální řízení, s jeho zástupci samozřejmě spolupracujeme a jsme jim plně k dispozici,“ dodala mluvčí.

Ivo Lukačovič, který je zakladatelem Seznamu a i jeho vlastníkem se na sociální síti X vyjádřil jednou větou: „Jeden z nejtěžších dnů mého profesního života“.

Jeden Seznam vládne všem

Seznam není pouze vyhledávač, ale hlavně důležitý distribuční uzel tuzemského obsahu. Přes čtyři sta partnerských webů se objevuje na jeho homepage, která patří mezi ty nejnavštěvovanější na českém internetu a Seznam se s nimi dělí o svou obří návštěvnost asi 3,5 milionů návštěvníků denně.

Dle logiky věci neuvěřitelný mediální podvod a zdá se, že to konečně i ÚOHS došlo.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (7 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*