Rádio Jerevan: Místo globálního oteplování přijde lokální zima




Sdílet článek:

Rádio Jerevan jede. Třeba co to je efekt motýlích křídel v geopolitice nebo o novém způsobu výuky matematiky.

Občané jsou nadšeni. Dotazů jsou stovky. Co se stane, když se pohlaví číslo 69 spustí s pohlavím 96 nebo kdy už konečně budou telefony trestat majitele za xenofóbní výrazy elektrošokem do ucha. Tady jsou ty nejzajímavější.

Mladí ekonomové z vysoké školy píší:

 

„Milé rádio Jerevan,

 

co to je efekt motýlích křídel v geopolitice?”

 

Rádio Jerevan:

 

„Efekt motýlích křídel je něco, co převzala ekonomika a geopolitika z meteorologie. Znamená to, že i malá změna výchozích podmínek může u složitých systémů vyvolat velké výkyvy v jejich dalším průběhu. Třepání motýlích křídel na jedné straně světa tak může způsobit tajfun na té druhé.

V geopolitice lze efekt motýlích křídel nejlépe vysvětlit na příkladu. Na začátku je třeba jedna nezletilá studentka, které řekli, aby v pátek místo chození do školy demonstrovala za lepší svět. No a na konci je rozvrácená ekonomika celé západní civilizace a stamiliony ožebračených lidí.”

 

Česká meteorologická společnost poslala spěšný telegram:

 

„Milé rádio,

 

je pravda, že světový mezivládní panel pro změnu klimatu upravil své střednědobé výhledy?”

 

Rádio Jerevan:

 

„Ano, to je pravda. Tým předních expertů sledoval několik dní zprávy v televizi a poté dospěl za pomoci algoritmických výpočtů k závěru, že v krátkodobém horizontu čeká část lidstva místo globálního oteplování lokální zima.”

 

Rodina Daňkova se ptá :

„Milé rádio,

 

překvapilo nás, že se zcela změnil způsob výuky matematiky na základní škole. Je to správně?”

Rádio Jerevan:

„Ano, to je správně. Ministerstvo školství musí zavádět do praxe nejmodernější vědecké poznatky. Od nového roku tak zavedlo nový typ důkazu: konsensus.

Proto se již nestanovuje výsledek v matematice výpočtem, ale hlasováním. Pokud pro výsledek hlasuje dostatečný počet žáků, je výsledek správně a platí, že jej nikdo nemůže zpochybnit. K přímému důkazu a důkazu sporem tak přibyl nově takzvaný nezpochybnitelný konsensus.”

Občan pod zkratkou L. poslal anonymní dotaz:

 

„Milé rádio,

 

jestliže zastropování cen energií vyřeší jejich nedostatek a vysokou cenu, proč nezvýší Evropská unie životní úroveň obyvatel tím, že zastropuje ceny všeho na polovině?”

 

Rádio Jerevan:

 

„Milý Láďo, to je vynikající otázka. Zůstaň prosím sedět na své adrese Horní 343, Lhotka u počítače s IP adresou 94.112.9.781. Jedeme tam, ehm,  posíláme ti za odměnu pizu. Určitě otevři, protože jinak mají naši poslíčci právo vylomit dveře.”

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*