Izraelci opakovaně útočili na Hizballáh v Bejrútu. Nasralláh může být po smrti




Sdílet článek:

LUCIE PODZIMKOVÁ

Izraelská armáda v pátek a v noci na sobotu podnikla další sérii úderů na libanonské hlavní město Bejrút. Cílem byly sklady zbraní, továrny na munici a velitelská centra militantního hnutí Hizballáh, tvrdí armáda. Po předchozím útoku na velitelství je nejasný osud vůdce hnutí Hasana Nasralláha.

Noční útoky na sklady zbraní následovaly několik hodin po předchozích izraelských náletech na velitelství Hizballáhu na jižním předměstí Bejrútu. Jejich terčem byl právě Nasralláh, jehož osud je nejasný.

Podle zdroje agentury Reuters je vůdce militantního hnutí po útocích nedostupný. Server Times of Israel napsal, že roste přesvědčení, že Nasralláh je po smrti. “Je velmi obtížné si představit, že by z takového útoku vyvázl živý,” sdělil webu nejmenovaný izraelský činitel.

V noci na sobotu přišla další série izraelských vzdušných úderů, byly jich více než dvě desítky. Izraelská armáda vyzvala k evakuaci lidi z několika budov na jižním předměstí libanonského hlavního města.

“Hizballáh strategicky rozmístil zbraně v civilních oblastech, čímž ohrozil libanonské civilisty ve snaze ublížit izraelským civilistům. Válčíme s Hizballáhem, nikoli s libanonským lidem,” uvedla k útoku izraelská armáda. Hizballáh existenci skladů zbraní, které byly cílem útoku, popírá.

Libanonské úřady zatím po útocích z posledních hodin evidují jen šest mrtvých a přes devět desítek zraněných osob. Izraelci ale předpokládají, že zemřelo až 300 lidí.

eurozpravy.cz

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*