Kulinářské okénko: Pečený roastbeef po anglicku




Sdílet článek:

Suroviny

1,5 kila roštěné, sůl, olej, čerstvě nadrcený pepř

Recept

Do očištěnéh hovězího masa vetřeme olej, sůl a velké množství čerstvě nadrceného pepře. Odložíme do chladu do dalšího dne. Roastbeef vyndáme z ledničky hodinu před pečením. Na pánvi ho zprudka opečeme ze všech stran, aby se nám hezky zatáhlo a nevytekla z něho šťáva. Přeložíme ho do pekáčku a dáme do trouby rozehřáté na 240 stupňů. Pečeme přibližně deset minut. Stáhneme teplotu na 190 stupňů a dopečeme.

Čas pečení závisí na váze a propečenosti (správný anglický roastbeef by měl být krvavější). Počítáme přibližně půl hodiny na kilogram masa pro hodně krvavý výsledek, čtyřicet minut pro středně krvavý, padesát pro středně propečený a hodinu pro hodně propečený. Maso vytáhneme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme v teple odpočívat další půl hodiny. Nakonec ho nakrájíme na hodně tenké plátky a rovnou podáváme. Dá se jíst na teplo i na studeno, přílohou může být zelenina nebo třeba hranolky.

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

>> Podpora

Svobodný svět nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory na provoz. Pokud se Vám Svobodný svět líbí, budeme vděčni za Vaši pravidelnou pomoc. Děkujeme!

Číslo účtu: 4221012329 / 0800

 

>> Pravidla diskuze

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

>> Jak poslat článek?

Chcete-li také přispět svým článkem, zašlete jej na e-mail: redakce (zavináč) svobodny-svet.cz. Pravidla jsou uvedena zde.

Sdílet článek:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*